diaper champ luieremmer

De DiaperChamp doet zijn naam eer aan; deze luieremmers zijn al meer dan 20 jaar een topper in de markt. Naast de klassieker DiaperChamp uit 2002 is de collectie verder uitgebreid met nieuwe modellen en leuke kleurtjes zodat ze in alle trendy babykamers passen.

DiaperChamp: eerste reukloze luieremmer

DiaperChamp was de allereerste reukloze luieremmer die met normale zakken kon worden gebruikt. Het bleek een goed alternatief voor bestaande luieremmers die alleen met dure plastic cassettes functioneerden. Kostenbesparing was destijds het belangrijkste verkoopargument om te kiezen voor een DiaperChamp, tegenwoordig ligt de nadruk meer op duurzaamheid.

Duurzame oplossing voor luierafval

Alle DiaperChamp luieremmers kunnen worden gebruikt met een vuilniszak naar eigen keuze. Veel ouders en verzorgers kiezen voor de ECO-bags. Dit zijn vuilniszakken gemaakt van 100% gerecycled materiaal en een duurzamer alternatief dan gewone plastic zakken. Worden er in een gezin alleen wasbare luiers gebruikt? Geen probleem: er kan een stoffen zak in de DiaperChamp worden geplaatst. Helemaal duurzaam en kostenbesparend is de keuze voor een dunne oude kussensloop. Er zijn genoeg opties om DiaperChamp perfect in te passen in een duurzame lifestyle.

Luierrecycling en DiaperChamp

Steeds meer gemeenten plaatsen inzamelcontainers voor babyluiers (en incontinentiemateriaal). Er is namelijk sinds vorig jaar een vernieuwde luierrecyclinginstallatie in werking getreden bij ARN in Weurt. Ingezamelde luiers worden naar deze recyclinginstallatie gebracht om het luiermateriaal om te zetten naar bruikbare grondstoffen. Om dit project te laten slagen zal er op grote schaal moeten worden ingezameld. Gelukkig ziet de toekomst er goed uit, er worden in steeds meer gemeenten afvalcontainers speciaal voor luiers geplaatst. Informeer in jouw gemeente of er ook afvalcontainers staan. Ook veel zorginstellingen en kinderdagverblijven werken mee en hebben speciale luierafvalcontainers staan.

Samenwerking met recycle initiatieven

Om de afvalstroom hygiënisch en reukloos te laten verlopen is een DiaperChamp luieremmer een grote pre. Het bezwaar om luiers te verzamelen is namelijk vaak de geuroverlast en hygiëne. Daarom werkt DiaperChamp samen met verschillende recycle initiatieven. DiaperChamp gaat in 2022 voor fris en duurzaam – doe je mee?

Meer informatie vind je op diaperchamp.nl
Bekijk meer nieuwe babyspullen

diaperchamp luieremmer
diaperchamp luieremmer
diaperchamp luieremmer