difrax spenen

Al jaren zet Difrax zich in voor het ontwikkelen en produceren van slimme producten om het leven van ouders op gebied van voeding en verzorging een stukje makkelijker te maken. Maar wat veel mensen niet weten is dat Difrax zich vanaf dag 1 heeft ingezet voor andere mensen en een betere wereld.

Inzet voor de medemens

Al vanaf de oprichting in 1967 besloten de oprichters van Difrax zich in te zetten voor de medemens. Of het nu ging om het opsturen van naaimachines naar Afrika, of een weeshuis in Roemenië, het zit in het DNA van de familie om iets te doen voor de ander en voor de wereld. Huidig CEO en dochter Vivienne van Eijkelenborg zet deze traditie voort.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

De Verenigde Naties stelde in 2015 in totaal 17 Sustainable Development Goals vast. Dit zijn richtlijnen voor bedrijven om iets te doen aan armoede, mensenrechten, economische groei, vrede, veiligheid en het klimaat. 4 van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelen worden door Difrax omarmd omdat ze goed aansluiten op haar missie en werkwijze:

1 . Gezondheidszorg voor iedereen

Hoewel het kindersterftecijfer in 2015 met 53 procent is gedaald ten opzichte van 1990, sterven er ieder jaar nog steeds zes miljoen kinderen voor hun vijfde jaar. De wereldgezondheid organisatie wil deze cijfers verder terugdringen evenals epidemieën zoals HIV/aids, tuberculose en malaria.
* Difrax helpt door om de 2 jaar een special edition speentje op de markt te brengen naast de reguliere collectie. Per verkochte speen wordt een bedrag afgedragen aan het goede doel. Onder andere de volgende organisaties hebben daarvan al de vruchten kunnen plukken: de Keith Haring foundation, Kika, Orange babies en dit jaar de Cliniclowns.
* Alle vergoedingen die Vivienne ontvangt als ze spreekt op congressen en events gaan naar het Fonds Gezond geboren. Deze organisatie zet zich in om vroeggeboorte en kindersterfte te voorkomen.

2. Gelijke rechten voor mannen en vrouwen, empowerment van vrouwen

Ieder kind heeft het recht om op te groeien in een wereld waarin het zich veilig voelt, zonder uitbuiting, prostitutie, mensenhandel en kindhuwelijken.
* Organisatie Free a Girl streeft naar een wereld zonder seksuele exploitatie van kinderen. Difrax ondersteunt deze organisatie financieel en CEO Vivienne en voormalig zakenvrouw van het jaar, schroomde niet om zich vrijwillig 24 uur op te laten sluiten om aandacht voor dit probleem te vragen.
* Vivienne ondersteunt vrouwelijk ondernemerschap in de breedste zin van het woord. Dit doet ze als coach bij NL groeit, binnen de entrepreneurial organisation (EO).
* In de Difrax fabrieken zijn vrouwen goed vertegenwoordigd: tweederde is vrouw en meer dan de helft van de management posities worden door vrouwen bekleed. Ook bij het Difrax team in Nederland werken voornamelijk vrouwen, namelijk 80 procent.

3. Werkgelegenheid en fatsoenlijk werk

Iedereen heeft recht op werk onder goede omstandigheden. Deze banen moeten zorgen voor een economische groei zonder aantasting van het milieu. Om het hoge aantal werklozen wereldwijd terug te dringen moeten landen meer aandacht schenken aan ondernemerschap, creativiteit en innovatie, dat Vivienne van harte toejuicht. Moderne slavernij en kinderarbeid moet worden uitgebannen.
* Difrax versterkt, betrekt en ondersteunt dan ook haar fabrikanten die voldoen aan de BSCI normen (Business Social Compliance Initiative). Op deze manier wordt de gehele keten steeds transparanter én duurzamer. Om dit extra kracht bij te zetten en ongelijkheid tegen te gaan ondersteunt Difrax de organisatie Oxfam Novib. Met behulp van microkredieten krijgen onder andere vrouwen meer banen en kunnen ze daarmee hun gezinnen onderhouden.

4. Duurzame consumptie en productie

De tijd van overconsumptie is voorbij. De vervuiling door energiebronnen moet worden aangepakt en er moet zorgvuldiger met drinkwater worden omgegaan. Voedselproductie is ongelijk verdeeld, 800 miljoen mensen lijden honger, in andere werelddelen eten mensen veel te ongezond wat weer tot ziektes lijdt. De hele keten van boer tot supermarkt tot consument moet ervan worden doordrongen dat er minder chemicaliën en minder afval moet worden geproduceerd.
* Difrax streeft ernaar dat baby’s op een gezonde planeet opgroeien en investeert in duurzaamheid van de producten, productiemethodes en goede arbeidsomstandigheden. Voor de verpakkingen en omverpakkingen wordt zo min mogelijk plastic gebruikt.

Fopspenen Pure collectie

Moederschap is een uitdaging voor veel moeders en Difrax wil moeders hierbij graag helpen, juist in deze tijden! Bij de ‘Care’ filosofie van Difrax hoort ook een nieuwe collectie fopspenen. De Pure collectie bestaat uit rustige aardetinten zoals Brick, Clay en Honey en sluit perfect aan bij de huidige interieurtrends en het kleurenbeeld. Alle spenen zijn gemaakt van veilige siliconen en hebben het bekende Difrax vlinderschildje. De vlindervorm biedt als voordeel dat het de neus van het kindje vrijlaat en daardoor minimaal contact heeft met de tere babyhuid. De Pure spenencollectie is verkrijgbaar in 5 maten, van pasgeborenen tot 18 maanden.

Voor meer informatie: difrax.com

difrax duurzame ontwikkelingsdoelen
difrax nieuwe speen
difrax spenen
difrax spenen