servies bestek nijntje mepal

Tussen de vier en zes maanden is een baby klaar voor de allereerste hapjes. Wat daarbij niet kan ontbreken? Een boek om kinderen te stimuleren om meer groenten te eten, een leuk bestekje én een servies om de hapjes op te dienen.

nijntje kookboek

Eten met jonge kinderen is niet altijd even makkelijk. Zo schrijft chef-kok Samuel Levie: ‘De eerste keer dat ik mijn dochter een echt hapje te eten gaf, keek ik gespannen toe. Ze opende haar mond, rolde met haar tong en duwde de wortelpuree weer naar buiten. Met twee handen smeerde ze het van kin tot kruin over haar gezicht.’ Ook de maanden en jaren daarop moest Samuel creatief zijn in de keuken om zijn dochter groenten te laten eten. ‘Als ik groenten verwerk in haar favoriete gerechten en er leuke verhalen bij vertel, eet ze plots bijna alles. Eten wordt weer een gezellige familieaangelegenheid.’

40 eenvoudige recepten voor kinderen

Om andere ouders te helpen en te inspireren schreef Samuel Levie recepten voor een kookboek met nijntje in de hoofdrol. In eten met nijntje staan veertig eenvoudige, lekkere recepten: van groentepurees in alle kleuren van de regenboog tot aan wortelsaté. Deze recepten sluiten aan op vijf korte verhalen waarin nijntje en haar vriendjes meer leren over eten. Een handig boek met gezonde gerechten voor de hele familie, maar vooral voor dreumesen, peuters en kleuters.

nijntje serviezen

De gerechten uit eten met nijntje kunnen natuurlijk ook geheel in nijntje-stijl gepresenteerd worden! Zo lanceerde Mepal onlangs het nijntje explore Mepal MIO servies. Er zijn verschillende bekers en bestekjes verkrijgbaar in dit zomerse ontwerp, evenals een oefenbordje en schaaltje. Het servies kan tegen een stootje en is licht van gewicht. Én het bordje en schaaltje mogen zelfs in de magnetron! Ook leuk zijn de vierdelige RVS bestekjes van Zilverstad. Zij kwamen onlangs met een mooie cadeauset die, net als eten met nijntje, lezen en eten combineert. Deze box bevat het boekje nijntjes voertuigen en op het bestek zijn een boot, trein, auto en vliegtuig te zien. Geheel in de stijl van nijntje en Dick Bruna.

Voor meer informatie zie mercispublishing.nl

Foto boven: kinderservies nijntje van Mepal

kookboek nijntje samuel levie

Samuel Levie, foto door Jeroen van der Spek

kookboek nijntje

Eten met nijntje kookboek

bestek nijntje zilverstad

RVS bestekje nijntje, Zilverstad