kind und jugend

Gaan de baby- en kindervakbeurzen in het najaar wel of niet door? Dat is de grote vraag die ons allemaal bezighoudt. Hieronder het laatste nieuws over Kind + Jugend, Kids World Days, show-UP en Spotlight.

Kind + Jugend

Kind + Jugend is nog steeds van plan de beurs te houden van 17 tot en met 20 september. Eind juni wordt er door de organisatie een definitief besluit genomen of deze internationale beurs door kan gaan. Veel standhouders vinden dit erg laat. Keulen ligt in het gebied Nordrhein Westfalen en er is door de overheid besloten dat hier na 30 mei weer grote beurzen mogen worden gehouden.

De redactie van BabyWereld weet inmiddels dat diverse hardwaren exposanten hun deelname hebben geannuleerd. Zij willen graag restitutie van de gedane betaling. Kind + Jugend houdt zich evenwel aan de gemaakte contracten. Dat betekent: 25% annuleringskosten mits de vierkante meters aan een andere exposant kunnen worden verkocht. Kan de beursruimte niet worden doorverkocht, en dat is gezien de situatie zeer waarschijnlijk, dan dienen exposanten 100% vergoeding te betalen.

Mocht Kind + Jugend besluiten geen beurs te organiseren, dan hebben exposanten recht op 100% vergoeding. Uitstel naar een latere datum betekent geen vergoeding, maar handhaving van het contract. Direct na de officiële aankondiging van het uitstel krijgen partijen binnen 14 dagen de kans te annuleren en hebben dan recht op 100% vergoeding.

Standpunt ENPC

De ENPC, de European Nursery Products Confederation waarbij acht verenigingen van producenten van baby- en kinderproducten zijn aangesloten, vindt deze houding star. Zij stelt in een brief aan de directie van Kind + Jugend dat annulering door verschillende bedrijven het gevolg is van de onvoorziene en onvoorspelbare omstandigheden, de pandemie. Ook moet de moeilijke context waarin bedrijven zich nu verkeren niet worden vergeten. De ENPC is van mening dat afzegging op geen enkele manier mag worden bestraft in de vorm van heffing van inschrijfgeld of boetes. Onder de ENPC valt ook de VBKV, de Nederlandse Vereniging voor het Baby- en Kleutervak.

Nieuw: preview Kids World Days Trade Mart Brussels

De Trade Mart Brussels komt met een nieuw initiatief: een preview week voor Kind + Jugend. Deze wordt gehouden van maandag 7 tot en met maandag 14 september in het gedeelte Kids World. Hier kunnen bezoekers uit de Benelux in alle rust en met voldoende social distance kennismaken met de nieuwste producten. Om de veiligheid te garanderen wordt er uitsluitend gewerkt op afspraak, behalve op 13 en 14 september, dan zijn alle sectoren van de Trade Mart Brussels open voor de retail. Meer hierover in het komende nummer van BabyWereld.

show-UP

Als gevolg van de crisis heeft het management van show-UP besloten de beurs te verschuiven van 30 en 31 augustus naar 27 en 28 september. De beurs zal worden gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch. Of deze beurs werkelijk door kan gaan zal worden bepaald door de overheidsmaatregelen die zullen worden aangekondigd voor 20 mei.

De beurs zal worden opgezet volgens de richtlijnen van RIVM aangevuld met maatregelen om bezoekers en deelnemers te garanderen dat showUP veilig bezocht kan worden met de 1,5 meter protocollen. Denk aan: verruiming van de openingstijden van 09.00 uur tot 19.00 uur, spreiding van bezoekers, men kan kaarten voor een dagdeel reserveren waarop showUP bezocht kan worden (09:00-13:30 of 14:00-19:00 uur), een maximum aantal bezoekers per dagdeel, extra aandacht voor (hand)hygiëne, brede gangpaden, routing met verplichte looprichting, eenrichtingsverkeer.

Spotlight

De najaarseditie van Spotlight staat gepland voor 13 en 14 september in Nieuwegein.

Lees ook: Corona, coronials en beurzen in de babymarkt