hegen babyfles

Ken je het babyflessenmerk Hegen al? De flessen van Hegen zijn uniek vanwege de vorm, de speenfunctie, het materiaal, de sluiting maar vooral de werking tegen spugen en krampjes. Daarnaast zijn de flessen van Hegen ook nog eens duurzaam! Niet zo vreemd dat steeds meer ouders kiezen voor deze nieuwe revolutionaire fles voor hun baby.

Welke fles is handig bij krampjes, boeren en reflux?

Het is heel normaal als je baby soms een beetje melk teruggeeft na het drinken van een voeding. Maar gebeurt dat regelmatig en in grote hoeveelheden, dan spreken we van reflux. Het teruggeven van melk komt omdat de sluitspier van het maag- en slokdarmkanaal nog niet helemaal is ontwikkeld, dat gebeurt in het eerste levensjaar. Wist je dat het teruggeven van melk zowel voorkomt bij kindjes die flesvoeding als borstvoeding krijgen? Geef je de fles dan loopt je baby meer kans om lucht naar binnen te krijgen. En meer lucht betekent een grotere kans op krampjes, boeren en reflux. Dus is het belangrijk om te kiezen voor een fles die luchtvorming zoveel mogelijk voorkomt, zoals de fles van Hegen. Daarmee drinken kindjes mooi vloeiend, verslikken ze zich niet en hebben ze duidelijk minder last van krampjes.

Wat helpt tegen krampjes van je baby?

De spenen van Hegen zijn uniek; ze zorgen voor een betere luchtcirculatie bij het geven van flesvoeding en voorkomen dat je baby te veel lucht binnenkrijgt. Met de speciale anti-koliek ventilatieopening in de speen heeft je baby duidelijk minder last van krampjes en gaat een boertje laten makkelijker. Om luchtvorming te voorkomen wordt geadviseerd om je baby zo rechtop mogelijk te voeden. Bij andere flessenmerken moet je daarvoor de fles in een vreemde hoek omhoog kantelen om de speen gevuld te houden.
De Hegen speen werkt anders.
Hij heeft een asymmetrische vorm en een zuiggedeelte dat uit het midden is geplaatst. Op deze manier kun je je baby in een natuurlijke, rechtopstaande positie voeden. Precies zoals je dat met borstvoeding doet met minder kans op luchtvorming.

hegen anti koliek speen
hegen speen

Hulp bij afbouwen borstvoeding

Maar de Hegen speen biedt nog meer belangrijke voordelen. Met zijn brede vorm gemaakt van zachte siliconen benadert hij de moederborst zeer goed. En waar andere spenen een anti-druppelfunctie hebben, druppelt de Hegen speen juist wel, omdat een moederborst zo werkt! Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat speen-tepelverwarring tot een minimum wordt beperkt. Handig voor borstvoedinggevende mama’s die hun borstvoeding willen combineren met flesvoeding, of juist hun borstvoeding willen afbouwen.

Hegen speen voor premature baby’s, newborn tot peuter

Voor iedere leeftijdsfase in de periode van flesvoeding heeft Hegen een speen, afhankelijk van de ontwikkeling en drinkritme van je baby. Er is een Extra Slow Flow speen voor premature en newborn baby’s, een Slow Flow speen voor baby’s van 0 tot 3 maanden oud. De maat Slow Flow is schikt voor 1m+ met borstvoeding en vanaf 0+ met kunstvoeding, omdat kunstvoeding dikker is. Let op: deze maten zijn richtlijnen, volg altijd de behoefte van jouw baby. Drinkt je baby te snel? (flesje leeg binnen 15 minuten), ga dan een maatje terug. Drinkt je baby langzaam(langer dan 25 minuten)? Ga dan een maatje omhoog!
Verder is er een Medium Flow voor baby’s ouder dan 3 maanden en een Fast Flow voor kindjes ouder dan 6 maanden. Er is ook een Hegen XL speen verkrijgbaar voor het geven van dikke vloeistoffen zoals pap.

Hegen fles: veilig, handig en makkelijk sluitbaar

Alle Hegen flessen zijn gemaakt van veilig, lichtgewicht medisch gecertificeerd materiaal PPSU. Dit amberkleurige materiaal is net zo veilig zoals glas, maar is daarentegen onbreekbaar, kan tegen extreme hitte (+180 graden) en kou (-20 graden) en geeft je het gemak van een lichtgewicht kunststoffles. Vanwege de afgeronde vierkante vormen zijn Hegen flessen makkelijk schoon te maken. Om de fles te sluiten hoef je de dop niet op de fles te schroeven met kans op lekken, maar je klikt de dop met één hand en enkele klik stevig op de fles. Handig met een (huilende) baby op de arm! Hegen flessen zijn verkrijgbaar in 60 ml, 150 ml, 240 ml en 330 ml.

Hegen flessen zijn duurzaam

Alle flessen van Hegen zijn ontworpen om lang te gebruiken, van baby- tot kleuterleeftijd. De flessen zijn duurzaam en groeien met je kindje mee. Je kunt de flessen namelijk ook gebruiken als bewaarbakjes voor hapjes en snackjes voor je kindje maar ook als salade- of fruitbakje voor jezelf. Of maak er na de flesvoedingsperiode een waterfles of coffee to-go drinkbeker van met de speciale drinkflesdop!

Mooi design

Er is veel aandacht besteed aan het design van Hegen. De vierkante flessen met afgeronde vormen en hun zachte pastellen in perzikroze, zachtgrijs en lavendelblauw zijn een lust voor het oog. Bekijk de hele collectie op: Hegen.

Meer items in de Hegen familie:

Naast de babyflessen is er ook een Hegen rietjesbeker voor de ideale overgang na de babyfles en een tuitbeker. Hegen heeft ook een handkolf en een dubbele elektrische kolf in de collectie. Voor nog meer gemak kun je deze aansluiten op de flesjes om er direct in te kunnen kolven.

In samenwerking met Hegen.

hegen babyfles
hegen fles
hegen fles
hegen kolf