hegen babyfles

Hegen heeft met een uniek, duurzame ontwerp de alledaagse babyfles getransformeerd naar een hip lifestylemerk, af te lezen aan de enthousiaste reacties van fans op internationale social media kanalen.

In Nederland zijn Rens Kroes, Kim Feenstra en Mascha Feoktistova (Beautygloss) al enthousiast over dit nieuwe merk. De populariteit van Hegen komt vooral door de multifunctionaliteit. Onder de hashtag #hegenhacks worden de ontelbare mogelijkheden om het Hegen flesje na de borstvoedingsperiode te gebruiken op social media gedeeld door enthousiaste fans. Zoals een voorraadbakje voor babykoekjes, fruit(hap), rozijntjes, yoghurt en warm eten. Verder gebruiken ouders de Hegen flesjes als waterfles, coffee to-go beker en als lunchbakje voor havermout en salades. Door al deze mogelijkheden krijgen de flessen na de flesvoedingperiode een tweede leven.

Uniek design en luxe giftset

Vanwege het unieke design en de luxe cadeauverpakking wordt Hegen ook wel ‘de Hermès tas onder de babyflesjes’ genoemd. De met grote strik versierde Hegen giftsets worden dan ook vaak aangeschaft als babyshower- en kraamcadeau. Ook zijn consumenten enthousiast over het gebruiksgemak: waarderingen van 5 uit 5 sterren zijn geen uitzondering. In Nederland zijn de eerste reacties van testpersonen zeer positief:

Simone, moeder van Fieke (3 maanden)
‘Hegen is gewoon weg het meest ideale flesje! Multifunctioneel (ik gebruik het ook als waterfles op mijn werk) en daarbij het belangrijkste: het flesje lekt niet. En super fijn dat je goed kunt zien of het flesje goed leeg is, en ook nog eens makkelijk schoon te maken’

Elisa-Sophie, moeder van Ayour, Louness en Fairouz (4 maanden)
‘Ik gebruikte eerst een ander merk flesje en merkte echt een verschil. Ze kan met de Hegen fles in 1 keer doordrinken en natuurlijk een boertje erna, maar geen hik meer. Ook kan ze de 240ml nu zelf al een beetje vasthouden. De 150ml gebruiken we voor warme dagen voor water. Ik bewaar de prachtige geschenkdoos nog steeds om babyspullen in te bewaren. En dat kliksysteem om te sluiten- halleluja! In de haast draaide ik die andere flesjes weleens verkeerd dicht, en dat kan nu niet gebeuren.’

Medisch gecertificeerd materiaal en unieke kliksluiting

De Hegen fles is geschikt om in te (diep)vriezen (-20°C) en te verhitten (180°C). Dit is mogelijk door het lichtgewicht gecertificeerd medisch materiaal PPSU waarvan de flessen zijn gemaakt. PPSU combineert de voordelen van zowel glas als plastic, het is van nature amberkleurig en bevat geen kunstmatige pigmenten. Uniek is de gepatenteerde kliksluiting, zodat de fles kan worden gesloten met slechts één hand, zonder de traditionele draaibeweging bij schroefdop flessen. De Hegen flesjes zijn vrij van BPA, BPS, ftalaten en PVC. Ze zijn verkrijgbaar in de maten 60 ml, 150 ml, 240 ml en 330 ml.

Top 3 beste babyflesjes

Hegen wordt momenteel wereldwijd verkocht in 15 landen, inclusief het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het staat in de top 3 van beste babyflessenmerken in China door Tmall.com, de op één na grootste e-commerce website ter wereld met meer dan 500 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Daarnaast won Hegen meerdere internationale awards; Good Design Award 2018/2019, Babies&Kids Awards 2019, Young Parents Parents’ Choice 2018/2019.

Druppelende speen

De Hegen spenen hebben de vorm van een vrouwelijke borst en hoewel de meeste spenen op de markt een antidruppel functie hebben, druppelt de versie van Hegen juist wél. De zachte siliconen speen simuleert hoe een menselijke tepel melk vrijgeeft waardoor er minder risico ontstaat op speen/tepelverwarring. De asymmetrische vorm zorgt voor een natuurlijke voedingspositie, vergelijkbaar met het geven van borstvoeding. Om krampjes te voorkomen heeft de speen een speciale antikoliek ventilatieopening. Deze reguleert de luchtcirculatie en zorgt ervoor dat er zo min mogelijk lucht meekomt met de voeding. Hegen spenen zijn verkrijgbaar in extra slow flow (newborn/prematuur), slow flow (0m+), medium flow (3m+), fast flow (6m+) en een XL pap speen.

Kolven, bewaren, voeden

Omdat de fles tevens met bijpassend deksel als luchtdicht en lekvrij moedermelk opslagbakje kan worden gebruikt, biedt Hegen de mogelijkheid om hun eigen kolfapparaten (handmatig- of elektrisch) te kunnen koppelen aan de flesjes, om zo direct in de flesjes te kunnen kolven. De handkolf is los of in een starterkit verkrijgbaar. De elektrische dubbele borstkolf wordt apart verkocht, is zo licht als een smartphone, past in de palm van een hand, heeft 36 verschillende kolfcombinaties, een toeschietreflex stimulatie functie en massagefunctie. De Hegen flessen zijn door middel van adapters compatibel met de meest gangbare kolfapparaten.

House of Darcy

Hegen wordt gedistribueerd door House of Darcy. Oprichter Sipie Groot besloot na de geboorte van haar zoontje Darcy en met haar marketingachtergrond voor zichzelf te beginnen, maar wel met een duurzaam merk. Ze was op zoek naar een duurzaam flesje dat niet van glas was en kwam bij Hegen uit. Na een afspraak met de eigenaar op een vakbeurs werd ze uitgenodigd om naar het hoofdkantoor van Hegen in Singapore te komen. Haar specialisme in social media marketing helpt haar het merk Hegen in de Benelux te lanceren in een tijd dat fysieke productpresentaties even niet meer mogelijk zijn.

Meer informatie op: hegen.nl

HEGEN sipie groot
hegen babyfles
hegen babyfles
hegen babyfles
hegen babyfles
hegen babyfles