borstkolf horigen chicture

Chella Verhoeven is Lactatiekundige ibclc en vond het soms moeilijk om moeders te helpen bij het kolven. Chella: ‘Het voedsel voor hun babytje hangt af van de opbrengst van de kolfsessie. Voldoende melk kolven voor een baby hangt niet alleen af van de moedermelkproductie maar ook van de effectiviteit van de borstkolf. Regelmatig liep ik als lactatiekundige bij de begeleiding tegen het feit aan dat er geen passend borstschild was voor de moeder. Vergelijk het met een passende schoen… te groot of te klein en je loopt niet lekker, comfortabel en snel!’

Oplossing voor borstschildproblemen

Ze legt uit: ‘De meeste moeders hebben een tepelmaat van 24 mm of kleiner. Bij maar weinige moeders meet de tepel (zonder de tepelhof) groter dan 24 mm. Wanneer een moeder net bevallen is horigen chicture borstkolfstaat de huid van de borst door stuwing zo strak dat er weinig ruimte is voor de huid om de tunnel van het borstschild in te schuiven. Op dat moment is het moeilijk om de juiste maat van het borstschild te bepalen, alle maten vanaf 24 mm lijken juist. Maar wanneer de borst na de stuwingsperiode weer normale vormen aanneemt blijkt het borstschild te groot. Te grote borstschilden kunnen voor problemen zorgen; kolven kan pijn gaan doen, vrouwen kunnen oedeem in de borst krijgen en de melkopbrengst neemt af.’
Chella ging op zoek naar een ander kolfsysteem en vond Horigen. Een schot in de roos, want ook moeders, kraamverzorgenden en lactatiekundigen zijn enthousiast over de Horigen kolf, zo is te lezen op diverse sites. Chella is met Moedermelk Netwerk exclusief distributeur geworden in de Benelux en won vorig jaar de Baby Innovation Award verkiezing in de categorie Care.

De Horigen 3D borstkolf werkt met druk, vacuüm én massage

De Horigen 3D kolf biedt moeders het beste. De kolf werkt met zachte, siliconen schilden die goed om de tepels en tepelhof vormen tijdens het afkolven. Precies zoals baby’s mondje tijdens het drinken aan de borst. Met zachte druk, vacuüm én massage kunnen moeders op een goede manier kolven als ze niet samen zijn met hun baby. De 3D borstschilden zorgen voor een snelle toeschietreflex en masseren de op gang gebrachte melkstroom effectief. Het resultaat is: soepel kolven, geen pijn en een hogere melkopbrengst.

Bedieningsgemak, afkolfmodi en geheugenfunctie

Horigen borstkolven hebben een digitaal, touchscreen voor het snel aflezen in welke modus of sterkte moeders aan het kolven zijn met zicht op de tijdsduur. Er kan gekozen worden uit 9 afkolfmodi. De geheugenfunctie stelt moeders in staat om  het vacuüm waarmee ze vertrouwd zijn automatisch te activeren wanneer ze de pomp aanzetten.
De Horigen kolven werken met een 2-fasen systeem. Deze begint met korte, snelle zuigbewegingen totdat de melk begint te stromen. Na 2 minuten verandert deze in een traag ritme om de moedermelk te kolven. Met de eenvoudige plus/min knop is het vacuüm aan te passen naar het meest comfortabele niveau.
Alle Horigen borstkolven hebben een gesloten systeem en de melk kan niet terugstromen. De meeste Horigen kolven zijn oplaadbaar. Pakketten bevatten flesadapter(s) om zowel standaard hals en brede hals flessen te kunnen gebruiken.

Horigen Chicture 3D

  • 2 sterke motoren, het vacuüm is per borst in te stellen.
  • Afkolfsets met 3D siliconen schild en tunnel.
  • Zowel links – rechts of dubbelzijdig te gebruiken.
  • 9 vacuümstanden zowel in stimulatie als in afkolfmodus.
  • 2-fasen systeem.
  • Touchscreen met digitaal scherm, geheugenfunctie en timer.
  • Oplaadbare lithium batterij of AC adapter.

Extra

  • Handgreep voor ombouw naar handkolf.
  • 2 flesadapters voor brede en smalle flessen.

Tevens beschikbaar: Horigen Grace enkelzijdige elektrische kolf, Horigen Beature enkelzijdige elektrische kolf en een Horigen handkolf.