Love to dream inbakeren

‘Mijn baby slaapt niet’ is een van de meest gegoogelde zoektermen onder ouders met een baby. Volgens babyslaapcoach Nathalie Schittekatte kunnen baby’s beter met de armen omhoog worden ingebakerd, dan slapen ze langer en vallen ze makkelijker zelfstandig in slaap.

Baby’s helpen beter te slapen

Als gecertificeerd babyslaapcoach van Snuggles and Dreams adviseert Nathalie Schittekatte veel ouders met een kleine baby. Ze schreef de bestseller Slaap, baby Slaap en het is haar missie om het hele gezin aan meer slaap te helpen. Love To Dream stelde haar een paar vragen.

Wat is de grootste uitdaging waarvoor ouders de hulp van Nathalie inschakelen?

Nathalie: ’Onrust bij hun baby’tje. De meeste baby’s zijn erg rustig de eerste week à 2 weken. Daarna worden ze steeds alerter en wordt het vaak ook moeilijker om ze te laten slapen. Ook ’s nachts kunnen er soms lange wakkere periodes zijn doordat de baby het verschil nog niet kent tussen dag en nacht. Voor ouders kan dat heel vermoeiend zijn’.

Hoe help jij hun newborn én de ouders aan méér slaap?

‘Ik begin met het geven van voorlichting over gezond slaapgedrag. Vervolgens geef ik praktische handelingsadviezen. Ik adviseer bijvoorbeeld vrijwel altijd om de baby in te bakeren met armen omhoog. Door in te bakeren wordt de Moro-reflex, waarmee baby’s zichzelf steeds wakker maaien, onderdrukt.’

Wat zijn de voordelen van het met de armen omhoog inbakeren?

Veel baby’s vinden het niet fijn vinden om met de armpjes naar beneden ingebakerd te worden. Met bijvoorbeeld de Swaddle UP kunnen kindjes de handen naar het gezicht brengen en zichzelf in het gezicht aaien.’Self-soothing’ heet dit in medisch- wetenschappelijke termen; baby’s doen dit al in de baarmoeder en helpt ze na de geboorte makkelijker en zelfstandig in slaap te vallen, ook als ze tijdens een slaapje even wakker worden. Zo krijgen baby’s méér slaap, en ouders ook!’

Ruimte voor self-soothing in de Swaddle UP

De Love To Dream Swaddle UP is een unieke slaapoplossing voor onrustige baby’s. Baby’s liggen hierin veilig, comfortabel en kunnen vrij bewegen. De unieke vorm stimuleert de baby om te slapen in hun natuurlijke positie met hun handjes omhoog en ze kunnen hun gezicht en mond bereiken om zichzelf te troosten en te kalmeren terwijl ze zich geborgen voelen. Dit ‘arms up’ ontwerp biedt de mogelijkheid om ingebakerd te zijn in een natuurlijke arms-up positie. De schrikreflex wordt onderdrukt doordat ze zijn ingebakerd en daardoor begrensd. De nauwsluitende en flexibele pasvorm zorgt voor een geborgen, ingebakerd gevoel omdat ze zich er niet uit kunnen doordat ze zich net als in de baarmoeder begrensd voelen. De dubbele ritssluiting maakt het verschonen van luiers ’s nachts een fluitje van een cent.De Swaddle UP is verkrijgbaar in verschillende TOG-waarden, kleuren en dessins.

Love To Dream wordt in de Benelux gedistribueerd door A3 Baby & Kids, b2b.a3babykids.com

Bekijk meer producten voor slapen en thuis

Nathalie Schittekatte

Nathalie Schittekatte

love to dream inbakeren
self soothing baby