kind und jugend banner

De organisatie van Kind + Jugend komt met nieuws over de beurs in 2021. De vakbeurs voor baby- en kinderproducten zal met een week worden vervroegd en worden gehouden van 9 tot en met zaterdag 11 september. De altijd ‘rustige’ zondag komt te vervallen. Er komt een gestroomlijnd beursprogramma, een geoptimaliseerde zaalindeling die gericht is op meer efficiency en een evenementenprogramma voor belangrijke thema’s in de baby- en kinderbranche.

Nieuw logo en haloptimalisatie voor efficiënter beursbezoek

Om dit nieuwe concept te ondersteunen is er een nieuw logo ontwikkeld. De kinderhandjes zijn gebleven maar nu met een modern kleurgebruik en strakke typografie dat meer vastberadenheid uitstraalt. De voor 2020 al nagestreefde haloptimalisatie wordt verplaatst naar volgend jaar. In plaats van hal 4.1 zal de beurs plaatsvinden in hal 2 en 3. Door het opheffen van hal 11.3 komt het derde halniveau te vervallen, daarmee vindt de bezoekersstroom uitsluitend plaats over 2 gangniveaus. Er komt een duidelijke wegbewijzering, de routes worden korter en de beurs kan dus vergeleken met voorgaande jaren, efficiënter worden bezocht.

Kids Design Award en Community

Op de site en social media kanalen van Kind + Jugend zal vanaf nu verschillende digitale content worden aangeboden. De Kids Design Award, de prijs voor het beste productontwerp voor jonge ontwerpers zal ook dit jaar worden uitgereikt. Uit 160 inzendingen zijn 10 producten genomineerd waarna er online kon worden gestemd. Op 17 september, de oorspronkelijke eerste beursdag, zal de winnaar bekend worden gemaakt en op de site terug te vinden zijn met foto’s van de producten. Nieuw op de site is het netwerkgedeelte voor de vakhandel: Matchmaking365-Community. Het is hier mogelijk een profiel aan te maken, je bedrijf en nieuwste producten te introduceren.