kind und jugend 2022

Van 8 tot en met 10 september gaat Kind + Jugend weer van start als het centrale trend- en bestelplatform voor de internationale baby- en peuterbranche. Er zijn dit jaar drie hallen gevuld inclusief de promenade. Er zijn inschrijvingen van een groot aantal sleutelspelers, maar ook van belangrijke kleine en middelgrote bedrijven met mooie en nuttige producten.

Persoonlijke ontmoetingen op Kind + Jugend

De inschrijvingen laten zien hoe groot de behoefte van de markt is om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten. Er worden ongeveer 500 deelnemers verwacht uit 40 landen. Enkele bekende namen: ABC Design, Britax Römer, Candide, Delta Children, Done by Deer, Doudou et Compagnie, Motorola, Gesslein, Hartan, HTS, Jollein, Joolz, Lässig, Osann, Paidi, Pearhead, Recaro, Roba, Schardt, Skip Hop, Sterntaler, TFK, Thermobaby, Thule, Träumeland, Uppababy en Vulli.

Van special edition naar internationaal

Na 2 jaar pandemie en een moeilijk economisch klimaat, zette Kind + Jugend vorig jaar een stap met een kleine special edition. In 2022 ligt de focus op Europa, delen van Azië en geselecteerde regio’s zoals Noord- en Zuid-Amerika. Kind + Jugend-directeur Jörg Schmale daarover: ‘Naast het internationale karakter, is de kracht van Kind + Jugend het hoge niveau van de producten waaronder duurzame artikelen.’

Innovation Award

Na een pauze van twee jaar werden deelnemende bedrijven opnieuw uitgenodigd om deel te nemen aan de Innovation Award. De prijzen worden jaarlijks op Kind + Jugend uitgereikt in verschillende categorieën. De jury, bestaande uit vakjournalisten en brancheadviseurs, maakte een selectie uit de ongeveer 80 inzendingen. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 8 september om 11.00 bij het Trend Forum. Er is dit jaar voor het eerst ook een award te winnen voor duurzaamheid, World of Sustainability Kids.

Trend Forum

Het Trend Forum is weer de hub voor het delen van informatie en om te netwerken. Er zullen bijzondere lezingen te horen zijn van onder andere trendbureau TrendBible, OEKO-TEX expert Markus Tiemann, KAOS, gespecialiseerd in duurzaamheid en Movesell, bureau voor de marketing van Amazon.

Start-up area

Kind + Jugend biedt jonge internationale bedrijven de mogelijkheid om aan de start-up area deel te nemen met aantrekkelijke voorwaarden. Hieraan doen 10 bedrijven uit 9 landen mee, waaronder Singapore, Letland en Israël. In hal 10.2 zijn diverse jonge, innovatieve bedrijven te zien, gesponsord door het Ministerie van Economische Zaken in Duitsland.

Toegangskaarten zijn alleen online verkrijgbaar en te downloaden via de app.
Voor meer informatie: kindundjugend.de

Lees meer beursberichten