kind und jugend 2018

Van 20 tot en met 23 september 2018 opent Kind + Jugend opnieuw haar deuren. De beurs sloot vorig jaar af met goede cijfers, maar overall was er een kleine afname in bezoekers uit Duitsland (-2%), terwijl de bezoekers uit het buitenland juist groeide.

Meer dan 87% procent van de standhouders en 75% van de bezoekers zijn nu afkomstig uit het buitenland. De herverdeling en uitbreiding met hal 4.1 is goed ontvangen en zorgt voor een betere spreiding van de productgroepen.

Trend: digitalisering

Een van de belangrijkste trends van afgelopen seizoen was digitalisering. Of het nu gaat om weegschalen, nachtlampjes, babysokjes om hartslag te meten, babyfoons of smart nursery’s, een ding is zeker: ouders willen steeds meer meten en monitoren. En het liefst met een koppeling naar hun smartphones zodat data in een oogopslag kan worden geraadpleegd. De Connected Kidsroom die voor het eerst in Keulen te zien was, speelde mooi in op deze ontwikkelingen.

kind und jugend 2018Consumer Award

De Consumer Award geeft een goed beeld van de babyproducten die in het buitenland in trek zijn. Daarvoor wordt samengewerkt met toonaangevende platforms en magazines in het buitenland waar ouders worden gevraagd hun stem uit te brengen op nieuwe producten. Voor Nederland wordt samengewerkt met BabyStuf.nl, voor Duitsland met 1st Steps, Frankrijk met Parole de Mammans, Oostenrijk met New Mom, Polen met Branza Dziecieca, Rusland met Rodi, Turkije met Turkiye Cocuk en Engeland met baby & kids store. De awards worden elk jaar in Keulen uitgereikt.

Baby Innovation Awards – inzenden kan tot 25 juni

Op de eerste beursdag zullen als vanouds de Baby Innovation Awards worden uitgereikt in acht categorieën. Daarvoor kunnen bedrijven nu inschrijven! Winnaars worden tentoongesteld op het Baby Innovation Award paviljoen en is een bewezen boost voor de internationale verkoop.