kind und jugend 2021

De voorbereidingen voor Kind + Jugend die van 9 tot en met 11 september zal worden gehouden, zijn in volle gang. Het event is dit jaar met een week vervroegd en duurt één dag korter. Een gestroomlijnd programma, geoptimaliseerde halindelingen en een uitgekiend programma met belangrijke onderwerpen geeft de branche de juiste stimulans voor productlanceringen en het vinden van handelspartners.

Hybride vorm voor najaarseditie Kind + Jugend 2021

Dit jaar vindt Kind + Jugend plaats in een hybride vorm. Naast de fysieke standruimte biedt de organisatie met Kind + [email protected] een digitaal platform met informatie over producten en trends, webinars, persconferenties, en 1-op-1 contact met klanten.  Zo wordt er toch aan de factoren om een event te doen slagen (inspiratie, interactie en zakendoen), voldaan. De hybride vorm biedt mensen die niet besluiten naar Keulen af te reizen bovendien de mogelijkheid Kind + Jugend bij te wonen.

Volop innovatie in de babymarkt

Er zijn maar weinig industrieën zo innovatief als de babybranche; duizenden nieuwe producten en concepten vinden jaarlijks hun weg naar de babykamer wereldwijd. Nergens anders ter wereld kun je zoveel producten en trends zien die in toekomstige kinderkamers te vinden zullen zijn. Naast design en kwaliteit is er een andere duidelijke trend waarneembaar,  namelijk duurzaamheid. Omdat innovatie zo belangrijk is, vindt er dit jaar weer een awardshow plaats direct bij aanvang van Kind + Jugend die ook online te volgen zal zijn. Voor de nieuwe categorie duurzaamheid is Nils Bader, oprichter van de Green Product Award, nieuw als jurylid.

Trends bij Kids World

Jonge ouders hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid en fair trade producten. Samen met de German Textiel Trade Association (BTE) is een lijst samengesteld van exposanten van Kind + Jugend met producten die GOTS, Oekotex, bluesign or Made in Green gecertificeerd zijn. Deze lijst is voor bezoekers te raadplegen. Ook voor de categorie meubelen en speelgoed speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Een andere trend is dat het klassieke roze/blauw plaatsmaakt voor genderneutrale ontwerpen. Verder zien we veel ontwikkelingen op het gebied van high tech, denk aan digitale gadgets zoals camerasystemen maar ook aan elektronische snufjes in kinderwagens en fietskarren, het groene vervoermiddel in grote Europese steden. Het informatieve Trend Forum van Kind + Jugend geeft lezingen over tal van interessante onderwerpen op dit gebied.

kindundjugend.com

Bekijk meer beursnieuws