Klippan dekens

Een deken is onmisbaar als beddengoed in een baby- of kinderkamer. Maar met een mooi design is een deken ook een geweldige blikvanger in de kinderkamer, op een stoel of op de bank! Klippan is specialist in het maken van kwalitatieve en duurzame dekens voor groot en klein met de mooiste ontwerpen.

Dekens van wol of katoen?

Wol is natuurlijk, isolerend, veerkrachtig, temperatuurregulerend, vuil en waterafstotend, vormbaar aan het lichaam, heeft een zelfreinigend vermogen, brandvertragende eigenschappen en heeft een zeer lange levensduur, met andere woorden superduurzaam! Wol is uniek en er is geen enkel materiaal dat deze eigenschappen kan evenaren. Door de dubbele inslagdraad zijn de dekens dikker en zorgen ze voor meer warmte dan standaard dekens, ideaal voor koude seizoenen.
Voor warmere perioden biedt Klippan een grote collectie katoenen dekens. Ze zijn gemaakt van mooie, dunne katoenen draden. Na het weven worden de plaids geborsteld waardoor ze nog soepeler en zachter aanvoelen, zelfs lichter dan chenille katoenen plaids.

Klippan dekens zijn duurzaam

Bij het kopen van een deken is het wel zo fijn te weten dat de dekens gemaakt zijn met respect voor mens, dier en milieu, zonder giftige verfstoffen of de inzet van dubieuze (kinder)arbeid. Klippan dekens worden sinds de oprichting milieuvriendelijk en duurzaam geproduceerd. Alle dekens worden met grote zorg in de eigen Oeko-Tex gecertificeerde weverij gemaakt. De katoenen dekens zijn gemaakt van 100 procent biologische katoen, de garens zijn gecertificeerd volgens GOTS. De dekens behouden hun kleur en vorm, wasbeurt na wasbeurt.
Wollen dekens zijn van nature al ‘climate smart’; door de krachtige en slijtvaste vezel gaat wol jarenlang mee. Bij Klippan gebruiken ze wol van biologisch geteelde schapen en er worden geen chemicaliën gebruikt op landbouwgrond om parasieten en schimmels op de vacht te voorkomen.

Nieuw: Dekens van gerecyclede wol

In de weverij van Klippan wordt al jaren gewerkt aan het minimaliseren van afval, zo ontstond er een productieproces waarbij wolvezels worden hergebruikt. Vezels die uitvallen worden opnieuw gebruikt en verwerkt in nieuwe plaids en dekens. Daarmee gaat Klippan nog een stap verder in het duurzaamheidsproces!

Decoratief

De wollen en katoenen dekens van Klippan staan bekend om hun trendy Scandinavische ontwerpen, of ze nu in de babykamer of in de woonkamer worden gebruikt. Klippan werkt daarvoor samen met bekende ontwerpers zoals Bengt & Lotta en Birgitta Bengtsson Björk.

Zie ook: Klippan.nl
Bekijk meer Babyspullen

klippan deken
klippan kinderdeken
klippan babydeken
kinderdeken klippan