laessig voorjaar duurzaam en trendy

De voorjaarscollectie van Lässig laat veel nieuwe vrolijke kleuren en prints zien! Lässig heeft bij deze nieuwe collectie duidelijk de nadruk gelegd op duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Niet alleen de gebruikte materialen zijn duurzaam, maar ook de verpakkingsmaterialen en het productieproces. Ook wordt er zoveel mogelijk in Europa geproduceerd om de ecologische footprint zo klein mogelijk te houden.

Eten en drinken van 100 procent PP

In de categorie eten breidt Lässig de eetsetjes van cellulose en PP uit. De collectie bestond al uit 2 designs Goose en Sheep, nu zijn hieraan 3 nieuwe designs toegevoegd, namelijk Swan, Whale en Adventure en 4 uni kleuren. De eetsetjes bevatten geen melamine of formaldehyde, kunnen in de vaatwasser en magnetron (tot 440W) en kunnen niet breken. Aan de onderzijde zit een TPR silicone antislip ring, zodat het goed op de tafel blijft staan.
Onlangs werd bekend gemaakt dat eetgerei voor kinderen van bamboe in combinatie melamine uit de winkels niet meer mag worden verkocht in de Benelux. In de landen rondom de Benelux, onder andere Duitsland, staan deze bamboe-serviezen in combinatie met melamine al langer ter discussie. In melamine zit namelijk formaldehyde en deze stof kan vrijkomen bij verwarming. Om deze reden besloot Lässig al eind 2019 het bamboe in haar eetsetjes te wijzigen in een cellulose melamine. Nu is zowel de melamine als cellulose melamine vervangen door 100 procent PP en een combinatie van 30 procent cellulose en 70 procent PP. Dit materiaal breekt niet, is erg licht en mag in de magnetron én vaatwasser!

laessig voorjaarscollectie

Sokken en maillots: 2 nieuwe prints

De collectie sokken en maillots wordt met 2 trendy prints uitgebreid. De sokkencollectie bestaat uit new born socks, sneaker socks, gewone sokken en anti-slip sokken. Alle sokken en maillots zijn gemaakt met een hoog percentage organic cotton (86%), waardoor deze huidvriendelijk en ademend is, ook hebben de sokken teenstukken zonder naden. De productie van deze collectie vindt in Europa plaats, om zo de ecologische voetprint zo klein mogelijk te houden. De hele collectie is GOTS gecertificeerd.

Tijger en giraffe bij Back-to-school

De back-to-school artikelen worden uitgebreid met het safari thema, namelijk een tijger en giraffe. Dit thema bestaat uit rugzakjes, trolley’s, lunchboxen en drinkflesjes van roestvrijstaal. De trolley is in hoogte verstelbaar en wordt geleverd met een extra stringbag om schoenen of vuile was in te doen. Verder zijn er 3 nieuwe designs voor de roestvrijstalen snackbox; adventure, sheep en goose. De snackboxen worden per 3 stuks in elkaar gestapeld geleverd.
De collectie lunchsets (brooddoos en drinkfles) is uitgebreid met 2 thema’s: fox en lion. De drinkflessen zijn gemaakt van Tritan, dit materiaal heeft alle eigenschappen van glas, maar breekt niet. Het blijft helder na diverse wasbeurten in de vaatwasser en is geur- en smaakneutraal. De lunchboxen zijn gemaakt van PP.

Hydrofiele collectie Laessig uitgebreid

De hydrofiele collectie is uitgebreid met nieuwe kleuren, namelijk rust, powder pink, olive en milky. De collectie bestaat uit swaddles, bandana’s, slabben, badjasjes, poncho’s, hooded towels, washandjes en borstvoedingssjaals. De stof is aangenaam voor de huid, is ademend en neemt gemakkelijk vocht op. De collectie draagt het Oeko-Tex en fair label.

Zie ook laessig-fashion.de
Bekijk meer Babyspullen

laessig rugzak luiertas
Laessig Goose
Laessig zwemkleding
laessig back to school rugzak