medela handsfree kolf

Maak kennis met een superieure kolfervaring. Medela introduceert hun eerste draagbare borstkolf, de nieuwe Freestyle Hands-free. De kolf is ontwikkeld uit wetenschappelijk onderzoek en gebaseerd op de anatomie, behoeften en feedback van borstvoedende moeders.

Een nieuwe superieure kolfervaring, voor meer comfort en meer melk

De kolf zorgt voor optimaal comfort en melkvolume door de unieke anatomische vorm van de cups die goed aansluit op de lacterende borst, in combinatie met de gepatenteerde 2-Phase Expression -technologie van Medela en op onderzoek gebaseerde borstschilden met een hoek van 105 graden, waarvan is aangetoond dat ze de melkproductie verhogen. *1

Comfortabel, lichtgewicht kolven met Medela

De nieuwe handsfree opvangcups zijn discreet en licht van gewicht. Elke cup weegt slechts 76 gram en het volledige systeem weegt nog geen 450 gram, waardoor het een van de lichtste draagbare borstkolven is in de huidige markt. Elke cup kan tot wel 150 ml melk opvangen. De opvangcups passen in de meeste voedingsbeha’s en de compacte kolfmotor van de bekroonde Freestyle draag je apart en past in je broekzak, zodat de kolf niet zwaar en warm op de borst drukt.

Transparante anatomische cups

De anatomische cups zijn transparant, zodat de moeder haar tepel gemakkelijk kan plaatsen en de melkstroom goed kan volgen. Dat is van cruciaal belang omdat de eerste toeschietreflex tijdens het afkolven goed is voor meer dan een derde van het totale melkvolume *2, * 3, maar de moeder het toeschieten van de melk tijdens het kolven vaak niet opmerkt.*4

Nieuwe handsfree opvangcups voor een optimale output

‘De Freestyle handsfree opvangcups zijn zo ontworpen dat ze licht zijn en prettig zitten en de borst niet naar beneden drukken’, vertelt dr. Danielle Prime, hoofddeskundige op het gebied van moedermelkonderzoek bij Medela.‘We weten dat compressie op de borst de melkstroom kan belemmeren, en daarom hebben de handsfree cups van Medela een glad oppervlak en een uitlopende rand om de druk en compressie te verminderen. Door de druppelvorm van de handsfree opvangcups wordt de onderkant van de borst beter ondersteund, waar het grootste deel van het melkproducerend weefsels zit.*5, *6.

Eenvoudig in elkaar te zetten, te reinigen en te gebruiken

De volledige afkolfset bestaat uit slechts drie delen (opvangcup, schild, membraan) om af te wassen en is in slechts drie eenvoudige stappen weer in elkaar te zetten.Voor nog meer flexibiliteit kan de borstkolf ook worden gecombineerd met de PersonalFit FlexTM-borstschilden, slangen en connectors (apart verkrijgbaar), waardoor moeders met één kolf twee kolfopties hebben.

Toegang tot betrouwbare ondersteuning bij de borstvoeding

De Freestyle Hands-free elektrische borstkolf kan gekoppeld worden met de bekroonde Medela Family mobiele app om afkolfsessies, accustatus en de voorraad in de vriezer te volgen. Bovendien biedt de virtuele assistent van de app aanstaande en kersverse ouders tips en adviezen rondom borstvoeding en moedermelk, ontwikkeld door erkende lactatiekundigen.

Over Medela

Al meer dan 60 jaar helpt Medela (aanstaande) moeders en hun baby’s bij hun gezamenlijke borstvoedingsavontuur. Ze investeren continue in innovatie en ontwikkeling van hun portfolio en doen dat op basis van wetenschappelijk onderzoek en de natuur én door te praten met moeders en zorgprofessionals. Vanuit al deze kennis ontwikkelen ze producten die oplossingen bieden voor de behoeftes van deze jonge mama’s.

Ga voor meer informatie naar medela.nl

*1 Sakalidis VS et al. Acta Obstet Gynecol Scand. 2020; 99(11):1561-1567 (in vergelijking met borstschilden van 90°).
*2 Prime DK et al. Breastfeed Med. 2011; 6(4):183–190.
*3 Kent JC et al. Breastfeed Med. 2008; 3(1):11–19.
*4 Kent JC et al. J Hum Lact. 2003; 19(2):179–186.
*5 Gooding MJ et al. J Ultrasound Med. 2010; 29(1):95-103.
*6 Prime DK et al. Breastfeed Med. 2018; 13(7):A-45.

Bekijk meer nieuwe babyspullen

medela handsfree kolf
medela handsfree kolf
medela handsfree kolf