mepal mio servies

Het nieuwe servies van Mepal springt direct in het oog door het mooie design, trendy kleurgebruik en zijn functionaliteit. Het bestaat onder andere uit een nieuw model antilekbeker, een rietjesbeker, een uniek ontworpen oefenbordje, schaaltje en een oefenlepel. Voor dit servies zijn de nieuwste en beste materialen gebruikt. Zo zijn de tuitbeker, antilekbeker en rietjesbeker gemaakt van Tritan. Dit materiaal is zeer sterk, stootvast, BPA vrij en blijft kristalhelder na talloze wasbeurten in de vaatwasser. De borden en het kommetje zijn gemaakt van PP, één van de veiligste plasticsoorten dat zonder problemen in de vaatwasser én magnetron mag.

Mepal Mio drinkbekers

Vanaf 6 tot 8 maanden starten kinderen met het leren drinken als ze goed rechtop kunnen zitten. Kinderartsen, tandartsen en logopedisten raden aan om kinderen uit een open beker te leren drinken, dat is het beste voor de ontwikkeling van de mond en het gebit. Maar leren drinken vraagt een andere techniek dan zuigen. Dit proces kost tijd, er is veel oefening nodig om de beker op te tillen, stevig vast te houden, de lippen om de bekerrand te zetten, de tong in de mond te houden en een klein slokje te kunnen nemen. Daarom zijn de meningen iets bijgesteld. Een tuitbeker en rietjesbeker zijn een goede tussenoplossing. Prettige bijkomstigheid is dat er bij het drinken uit deze bekers minder geknoeid wordt.

Nieuwe antilekbeker met korte drinktuit

De nieuw ontworpen Mepal Mio antilekbeker heeft een extra korte drinktuit voor een gezondere ontwikkeling van mond en gebit. De twee drinkopeningen zorgen ervoor dat een kindje nooit misgrijpt als de beker aan de mond wordt gezet. De grote handvatten kunnen goed worden vastgehouden door kleine kinderhandjes. De beker is 100% lekvrij en wordt geleverd met afsluitdop, handig voor onderweg! Alle onderdelen inclusief ventiel zijn makkelijk schoon te maken en door de transparante wand is goed te zien hoeveel vloeistof (maximaal 200 ml) er nog in de beker zit.

360 graden oefenbeker en kinderglas

De 360 graden oefenbeker van 300 ml drinkt als een gewoon glas maar door de speciale deksel stroomt de vloeistof er niet in één keer uit. Net als bij een gewoon glas kunnen kinderen langs de hele rand drinken. Door de doorzichtige deksel leren kinderen op het juiste moment een slok te nemen. De beker is 100% lekvrij afsluitbaar. Is het tijd voor de volgende stap? Zonder deksel maken ouders er een gewone open beker van. Voor grotere kindjes zijn er kinderglazen met een speciale rand voor het makkelijk optillen. De glazen zijn stapelbaar en verkrijgbaar in  verschillende kleurtjes en met leuke designs, ieder kind zijn eigen favoriet!

Rietjesbeker

De rietjesbeker van 300 ml helpt kinderen de mondspieren sterker te maken. Deze beker is afsluitbaar zodat de beker lekvrij kan worden meegenomen in de tas voor onderweg. Door het schuifje opzij te schuiven verschijnt het rietje. Alle onderdelen zijn goed afwasbaar en er zijn extra reserverietjes leverbaar.

Babylepel

De babylepel is smal en ondiep voor het makkelijk afhappen. Met de lange steel kunnen de laatste restjes uit een potje worden gehaald. Ze worden per 2 stuks geleverd in een handig meeneemdoosje waarin de gebruikte lepeltjes hygiënisch kunnen worden opgeborgen.

Mepal Mio oefenbord

Er is een handig oefenbord ontworpen dat gewoon in de magnetron mag. Het oefenbord heeft een uniek ontwerp. De hoge rand en afgeronde hoeken zorgen voor het goed kunnen opscheppen. En de ouder kan het kind een handje helpen door het bord bij de grip vast te houden. De antislip zorgt ervoor dat het bordje stevig op zijn plaats blijft. Er zijn ook oefenlepeltjes beschikbaar, per 2 stuks verpakt, met goede grip en korte handgreep voor kinderknuistjes.

Kinderbord, schaaltje, bestek

En of het nu gaat om een muizenhap of reuzenhap, voor al deze hapjes zijn leuke kinderbordjes en schaaltjes verkrijgbaar die gewoon in de magnetron mogen! Voor peuters en kleuter is er een mooi bestekje, gemaakt van roestvrijstaal met handvatten van kunstof voor een goede grip. Het mes heeft een veilige kartelrand.

Verkrijgbaar in drie trendy kleuren en 2 characters

Het Mepal Mio servies is verkrijgbaar in drie unikleuren: donkergroen, oudroze en grijsblauw met animal friends; op elk bordje en kommetje is per kleur een verfijnde lijntekening van een dier aangebracht. Daarnaast is het servies verkrijgbaar met twee bekende characters: Mickey Mouse in zachtblauwe uitvoering en Nijntje met gele, grijze en witte accenten.
De producten zijn leverbaar vanaf januari 2021.

Voor meer informatie: mepal.com

mepal mio servies
mepal antilekbeker
mepal oefenbord
mepal 360 graden drinkbeker