MoM&e kolf

Het team van Moedermelk Netwerk ontvangt dagelijks vrouwen met kleine en grote borstvoedingsproblemen. Om deze vrouwen nog beter te helpen introduceert ze een eigen ‘huismerk’ kolf die net zo goed werkt maar veel scherper is geprijsd.’Waarom moet een kolf zo duur zijn? Iedereen wil graag dat moeders borstvoeding geven en dat ze dat ook langer doen, maar niemand weet van te voren hoe het de borstvoeding zal verlopen. Als het tegenvalt en er zijn problemen, dan heeft een dure kolf weinig zin.’ Aldus Chella Verhoeven, lactatiekundige ibclc en oprichter van Moedermelk Netwerk.

Grote en kleine problemen met de borstvoeding

Ze stoort zich er aan dat borstvoedinggevende moeders via dropship een kolf geleverd krijgen, maar als ze vragen hebben over de borstvoeding kunnen ze bij deze tussenpersonen niet terecht. ‘En dan komen ze bij ons in de praktijk met talloze vragen.’

Aantrekkelijk geprijsde MoM&e borstkolf

Onder het mom ‘een kolf hoeft niet duur te zijn’, introduceert ze zelf de MoM&e een dubbele kolf die ook als enkele kolf kan worden gebruikt. Chella: ‘Zie het als een soort huismerk, kwalitatief net zo goed als bekende A-merken maar veel vriendelijker geprijsd.’ Vrouwen die de melkproductie willen verhogen, kunnen volgens haar beter voor een zwaardere kolf kiezen die meer toeren kan draaien, maar voor vrouwen die normaal borstvoeding geven is een kolf van rond de 100 euro ruim voldoende.

Dubbelzijdig of enkelzijdig kolven met MoM&e

De dubbelzijdige MoM&e kolf werkt elektrisch, superstil, is licht van gewicht, kan makkelijk worden meegenomen en is oplaadbaar. Het mooie van deze kolf dat deze ook als een enkele kolf kan worden gebruikt. Daarvoor kunnen moeders eenvoudig  één zijde van de Y-slang afsluiten. De kolfsets zijn voorzien van zacht aanvoelende siliconen borstschilden. Standaard wordt maat 24 mm geleverd, maar voor vrouwen met kleinere borsten is maat 21 mm apart verkrijgbaar. Willen vrouwen nog kleiner, bijvoorbeeld een 19 of 17 mm, dan is het mogelijk om silicone Mymom inserts te plaatsen. Zowel de siliconen borstschilden als flesconnector kunnen worden losgekoppeld om ontspannen met een handsfree kolf-BH te kunnen kolven.

Alle voordelen van de MoM&e borstkolf op een rij:

Slimme instellingen
Er kan gekozen worden uit 5 stimulatieniveaus,  5 niveaus voor de toeschietreflex en 9 afkolfniveaus. De kolf maakt gebruik van 2-fase technologie, dat betekent: het stimuleren van de melkproductie en daarna wordt de productie in stand wordt gehouden. Er zit een geheugen op om de meest favoriete kolfmethode te onthouden.

Gesloten systeem

De kolf heeft een gesloten systeem zodat moedermelk niet kan teruglopen naar de motor. Dit zorgt voor hygiënisch kolven, de melk blijft schoon en zo worden infecties van het borstweefsel voorkomen.

Schilden van superzachte siliconen

Het schild is gemaakt van superzachte siliconen, is flexibel, voelt comfortabel aan, vermindert de drukt op de borsten en stimuleert voor een goede toeschietreflex en een optimale melkstroom.

Stil en lichtgewicht
De kolf werkt stil en licht en maakt zo discreet kolven overal mogelijk. Doordat de pomp zo licht is, kan deze overal meer naartoe worden genomen voor meerdere kolfsessies.

Gemakkelijk schoon te maken en te monteren
Het borstschild is gemaakt uit één stuk en is daarmee eenvoudig te monteren, schoon te maken en te gebruiken.

Slimme touchscreen technologie
Op de digitale display zit een geheugenknop en een timer waarmee moeders de kolfsessies kunnen volgen en hun favoriete instellingen kunnen opslaan.

USB oplaadbare accu
De kolf bevat een handige micro-USB poort met standaard USB kabel voor aansluiting op een stroombron. De duurzame lithium batterij heeft een levensduur van 90 minuten.

BPA vrij
Kolf en accessoires zijn allemaal gemaakt van BPA-vrij materiaal.

Uitwisselbaarheid

De kolfset is uitwisselbaar met de meeste standaard babyflessen met brede hals. Met behulp van een adapter kan er ook in smalle hals flessen worden gekolfd.

De MoM&e kolf wordt geleverd met een dubbele kolfset met 150 ml brede halsflessen en 24 mm borstschilden, een motorunit, 2 x reserveventiel, Y-slang en USB stroomkabel met stekker. Van Mom&e zijn ook verkrijgbaar: eigen huismerk boezemvriendjes, capsulekruiden, siliconen borstschilden en wasbare zoogkompressen.

Voor meer informatie: moedermelknetwerk-borstkolfwinkel.nl

mom&e borstkolf