laessig swimwear

Nieuwe designs materialen, producten en een nieuwe samenwerking. Laessig laat dit najaar een zeer uitgebreide collectie en veel nieuws zien:

Lässig limited editions luiertassen en rugzakjes

In de categorie verzorgingstassen en kinderrugzakjes komt Lässig met limited editions. Deze limited editions zijn gemaakt van reststoffen van vorige collecties, wat deze collecties nog duurzamer maakt. Zo worden er 4 limited roll-top backpacks geproduceerd in de kleuren black melange, choco melange, blue denim en rosewood. Deze stoffen zijn in het verleden gebruikt voor de immens populaire greenlabel neckline bag. De stof is gemaakt van gerecyclede PET flessen.
Bij de kinderrugzakjes komen er 5 limited editions tiny backpack, namelijk een walvis, een pinguïn roze, een pinguïn blauw, een muis en een beer. De rugzakjes zijn voorzien van een naamplaatje en hebben aan de schouderbanden een tussenstukje, zodat de gordels niet van de schoudertjes kunnen glijden.

laessig rolltop rugtas
laessig rugtas

Samenwerking met Raddis Cotton

Lässig is een samenwerking aangegaan met Raddis Cotton. Deze Nederlandse organisatie doet meer dan het leveren van verantwoord geteelde katoen, ze leveren echt een bijdrage aan het achterlaten van een positieve voetafdruk voor zowel de mensheid als onze planeet. Raddis Cotton heeft 3 speerpunten: het herstellen van de ecosystemen op aarde, het verbeteren van het welzijn van lokale katoenkwekers en hun familie en het creëren van transparante, meetbare en duurzame processen. Lässig heeft samen met Raddis Cotton een prachtige lijn met swaddles ontwikkeld in diverse kleuren en afmetingen. Ze worden geleverd in een herbruikbaar meeneemzakje dat ook is gemaakt van biologisch katoen.

raddis cotton laessig

Splash&Fun swimwear

De collectie swimwear voor 2023 is gebaseerd op zee en strand. Zeepaardjes, walvissen, krabben, kogelvisjes, maar ook all over prints voeren de boventoon. Het zwemgoed is gemaakt van gerecycled materiaal en biedt afhankelijk van het model een UV 60+ of UV 80+ bescherming. De zwemluiers zijn naadloos, daarmee worden rode striemen op de huid voorkomen. Zie foto boven.

Splash&Fun zandspeelgoed

Nieuw in de collectie van Splash&Fun is het zandspeelgoed, gemaakt van een duurzaam licht materiaal, namelijk combinatie van 30% cellulose en 70% PP. De set bestaat uit een emmertje, zeefje, schepje en 2 vormpjes om mee te spelen aan het strand, in de zandbak of in de tuin. Verder is de collectie uitgebreid met een poncho van 100% organic cotton, GOTS gecertificeerd. Superzacht voor de huid en neem gemakkelijk vocht op.

laessig zandspeelgoed

Lässig eetsetjes

In de categorie feeding komt Lässig met het thema ‘little mateys’ ofwel kleine maatjes. Schattige huisdieren spelen in deze collectie de hoofdrol die bestaat uit eetsetjes, bestek, foodjars, slabben, bandana, swaddles en dekentjes. De eetsetjes komen in 2 duurzame materialen: porselein en cellulose/PP. Het materiaal cellulose/PP breekt niet en kan tot 450 watt worden verwarmd in de magnetron. Beide eetsetjes hebben aan de onderzijde een siliconen antisliprand.

laessig eetsetje

Bekijk meer Laessig producten op: laessig-fashion.com
Bekijk meer nieuwe babyproducten