Negenmaandenbeurs opening

Voor de opening op woensdagochtend was het even spannend om te horen of het Corona-virus nu wel of niet Nederland had bereikt. Dat bleek gelukkig niet het geval. Actrice en presentatrice Tatum Dagelet en halve finalist van het tv programma Maestro, kon de Negenmaandenbeurs feestelijk openen met het eerste baby-orkest, een samenwerking met Kruidvat.

Amsterdam Baby Week

Naast de mogelijkheid om kennis te maken met alles wat er op de babymarkt te koop is en inspiratie op te doen, bood de Negenmaandenbeurs dit jaar veel extra’s. Onder de naam Amsterdam Baby Week konden consumenten ‘speeddaten’ met zorgprofessionals in de dialogen lounge over tal van onderwerpen zoals ‘orgasmic birth’, cappucino van moedermelk en placentapillen.
In hal 8 konden baby’s met hun ouders in het Babyrestaurant proeven van verse hapjes aan de sushiband. Nieuw dit jaar is de Geboortezorg Vakdag voor geboortezorg professionals. Op woensdag werden kraamverzorgsters en andere geboortedeskundigen bijgepraat over nieuwe ontwikkelingen in de geboortezorg. Deelname aan deze dag leverde kraamverzorgsters ook de nodige accreditatiepunten op. Eén van de sprekers voor deze vakdoelgroep was gynaecoloog en perinatoloog Guid Oei van het Máxima Medisch Centrum die een kunstbaarmoeder introduceerde speciaal bestemd voor zeer vroeg geboren baby’s.

Op maandagavond werden de winnaars bekend gemaakt van de Baby Innovation Award verkiezing, en alle genomineerde en winnende producten waren te zien op het nieuwe productenplein in hal 8. Voor de Consumer Award waren er 5 nominaties waar online en op de beurs druk op werd gestemd. Op zondag werd de winnaar bekend gemaakt: het Evolution Premium matras van Aerosleep.

Onderzoek onder de doelgroep

Nieuwe feiten zijn aan het licht gekomen na een door de Negenmaandenbeurs ingesteld onderzoek onder hun doelgroep. Kunnen we bijvoorbeeld straks in 2040 de ‘looks’ en het geslacht van de baby zelf kiezen? Daarop antwoordt 92% van de respondenten negatief. Ook gelooft 84% niet dat over 20 jaar de kraamzorg wordt overgenomen door een robot. Wel is de doelgroep van mening dat je straks probleemloos voor je 30e ei- of zaadcellen kunt invriezen. Ook vindt 70% het straks de norm om met een VR bril de baby goed te bekijken. En 52% van de respondenten geeft aan dat kinderloosheid straks ook een bewuste keuze wordt om het klimaat te ontlasten.

Aantal bezoekers iets gedaald

In totaal werd de beurs bezocht door 43.321 bezoekers. Ter vergelijking: vorig jaar werd de beurs door 49.055 bezoekers, dat is 12% minder dan vorig jaar maar verklaarbaar vanwege de constatering van de eerste ziektegevallen van het Corona virus in Nederland. Van alle bezoekers dit jaar bezocht 64 procent de beurs voor de eerste keer, 64 procent was in verwachting, waarvan 66 procent van een eerste kindje. De gemiddelde aankoop bedroeg een kleine 205 euro.
De volgende editie zal worden gehouden van 24 tot en met 28 februari in RAI Amsterdam.

negenmaandenbeurs 2020
negenmaandenbeurs 2020
negenmaandenbeurs 2020
negenmaandenbeurs 2020
negenmaandenbeurs 2020
negenmaandenbeurs 2020
negenmaandenbeurs 2020
negenmaandenbeurs 2020