negenmaandenbeurs april 2021

De wereld om ons heen is enorm veranderd door de coronacrisis. De organisatie van de Negenmaandenbeurs heeft besloten het event eenmalig 2 maanden naar achteren te schuiven; de Negenmaandenbeurs zal worden gehouden van 14 tot en met 17 april 2021.

Reacties gepolst

Half september gaf de Negenmaandenbeurs een webinar en polste ze de reacties voor een evenement in februari. Daarna besloot de organisatie voor een go/ no-go moment op 1 november. Belangrijke factoren om wel een evenement in februari te houden waren: geen lockdown in het vooruitzicht, een stabiele situatie qua coronagevallen, een meer dan 60 procent bezoekersbereidheid (metingen onderzoek in september 2020) en dat minimaal 5 segmenten voldoende vertegenwoordigd zouden zijn op 2.000 vierkante meter.

Nieuwe maatregelen

Op 28 september en 13 oktober zijn er nieuwe maatregelen van kracht gegaan en daardoor zijn een aantal uitgangspunten van de organisatie in het gedrang gekomen. Dit zijn: geen lockdown in het vooruitzicht, een stabiele ontwikkeling coronagevallen in Nederland en minimale vertegenwoordiging van 5 segmenten.

April biedt beter vooruitzicht voor Negenmaandenbeurs

De organisatie en een groot deel van de (potentiële) deelnemers zijn van mening dat april een beter vooruitzicht biedt. Het geeft meer lucht aan de organisatie om de veiligheid en stabiliteit te waarborgen en oplossingen te zoeken in deze moeilijke tijd.

Baby Innovation Award krijgt andere planning

Als gevolg hiervan gaat de organisatie van de Baby Innovation Award (BabyWereld) de tijdlijn voor de verkiezing herzien. Deze zal snel worden gecommuniceerd aan de babymarkt.