negenmaandenbeurs 2021

In het door de Negenmaandenbeurs gehouden webinar aan meer dan 75 exposanten werd bekend gemaakt dat het evenement in juni helaas niet door kan gaan.

Milestones helaas niet gehaald

De organisatie heeft alles uit de kast gehaald voor een evenement in de zomer maar er zijn te veel onzekerheden.  Voor een ‘go’ van het zomerevent had de Negenmaandenbeurs een aantal milestones bepaald: een bezoekersbereidheid van meer dan 60 procent, een vertegenwoordiging op minimaal 5 segmenten op 2000 meter, geen lockdown in het vooruitzicht en stabiele coronacijfers. Uiteindelijk is alleen de bezoekersbereidheid gehaald en is het de organisatie niet gelukt de andere doelstellingen af te vinken.

Uit het laatste onderzoek onder bezoekers blijkt dat er een grote bereidheid is om langs te komen  (74 procent), terwijl dit percentage in december nog op 63 procent lag. Voor de juni editie hadden 23 exposanten aangegeven te willen deelnemen in verschillende segmenten. Anderen wilden niet of twijfelden. Dat de RAI zowel een doorstroomlocatie als horeca is maakt het extra lastig; hiervoor gelden extra regels.

Focus op voorjaarseditie 2022

Tijdens het webinar werden diverse meerkeuzevragen gesteld aan de exposanten. Hieruit bleek onder andere dat 63 procent zich graag focust op een voorjaarsbeurs in 2022, slechts 30 procent geeft aan interesse te hebben in een najaarseditie. Voor de voorjaarseditie liggen de plannen klaar. Deze zal gehouden worden van 16 tot en met 19 februari, verdeeld over 4 dagen. Er werd ook vragen gesteld over wat voor exposanten de meest ideale openingstijden zijn en of ze wel niet een avondopenstelling wensen.

Amsterdam BabyWeek

De Amsterdam Baby Week is een overkoepelende naam voor alle ontmoetingen, innovaties, trainingen etc. in de business to business en business to consumer babymarkt. Ook de Geboortezorg Vakdagen in samenwerking met het vakblad Nataal maken hier deel van uit. Op 15 mei zal er een beslissing worden genomen in hoeverre dit door kan gaan of zal worden omgezet naar een klein fysiek evenement of online.

Baby Innovation Award

In overleg met de organisatie van de verkiezing is besloten dat de Mama Jurydag niet zal plaatsvinden op 12 mei, maar op later tijdstip in een nog nader te bepalen vorm. Het online stemmen zal doorgaan in juni en worden aangejaagd door de Negenmaandenbeurs, WIJ en de media van BabyWereld. De uitreiking staat gepland voor medio juni. Genomineerden ontvangen uiteraard nog bericht van de organisatie over het vervolg.

Meer beursberichten lezen