Sunday School

Wie springt er in het gat van Market kleine fabriek? Veel kinderkledingmerken stonden na de beslissing van deze vakbeurs om te stoppen met lege handen. In dit gat zijn Rob de Vos, oud eigenaar van het label Jake Fischer, en Stefan Flint van Flint Brands gesprongen met een nieuw initiatief: Sunday School. Op 14 januari vond de eerste editie plaats in De Fabrique in Utrecht.

Plekken Sunday School snel uitverkocht

Voor de aftrap werd gemikt op 30 merken, maar het werden er 80 en daarmee was de hal snel uitverkocht. Er is dus een duidelijke behoefte aan merken om zich te bundelen voor inspirerende inkoopmomenten. Voor de locatie werd gezocht naar een hal met een industriële look en de Fabrique in Utrecht bleek hier uitermate voor geschikt.
Sunday School is een beurs voor grote én kleine merken. Qua standbouw is er niet gekozen voor hoge en dichte stands, maar standaard wandhoogtes van anderhalve meter. Dit benadrukt het open karakter en nodigt uit om met elkaar te praten.
Activiteiten waren er ook: Manon Laarhoven en Roel Ruyten zorgen voor een wervelende modeshow en er was een lezing van Hans van Tellingen, auteur van #watnoueindevandewinkels. De dag werd afgesloten met een relaxte netwerkborrel. Of er een volgende editie plaatsvindt hangt onder andere af van de evaluatie die nu plaatsvindt, meldt de organisatie. Maar de reacties, zie de website, waren zeker enthousiast.

WFC Just Kids en Drive Inn Junior

Voor inkopers van baby- en kinderkleding zijn er nog twee gelegenheden. Op 28 en 29 januari was er WFC Just Kidz in het WFC Beursplaza, hier namen 70 merken aan deel. Een ander nieuw initiatief is Drive Inn Junior. Op deze dag worden inkopers op een volle dag langs verschillende showrooms gereden in Roosendaal, Breda, Best, Veldhoven en Waalre. Deelname is gratis en er wordt gezorgd voor ontbijt, lunch en diner.