medela modermelkcollector

Medela luistert naar wat de jonge mama nodig heeft

Al meer dan 60 jaar helpt Medela (aanstaande) moeders en hun baby’s bij hun gezamenlijke borstvoedingsavontuur. Ze investeren continue in innovatie en ontwikkeling van hun portfolio en doen dat op basis van wetenschappelijk onderzoek en de natuur én door te praten met moeders en zorgprofessionals. Vanuit al deze kennis introduceren ze dit najaar weer nieuwe producten die oplossingen bieden voor de behoeftes van deze jonge mama’s.

Geen druppel moedermelk meer verspillen met de Medela Siliconen Moedermelkcollector

Wanneer moeders borstvoeding geven is elke druppel moedermelk kostbaar. Maar door de natuurlijke toeschietreflex verliezen de meeste mama’s regelmatig wat melk door lekken. Uit onderzoek weet Medela dat tot 90% van de pas bevallen moeders last heeft van lekkende borsten tot wel 2 maanden na de bevalling. En twee op de drie moeders die borstvoeding geeft melk tot aan 6 maanden na de geboorte. Lekken komt met name voor aan de vrije borst wanneer een moeder aan de andere borst voedt of kolft. Naast het ongemak en de gêne, willen moeders dat elke druppel kostbare moedermelk bewaard blijft.

Hulpmiddel voor moeders die borstvoeding geven

De nieuwe Medela Siliconen Moedermelkcollector is het perfecte hulpmiddel voor moeders die borstvoeding geven en hun moedermelk willen sparen. Dankzij een dubbele lekbescherming, een hangkoord voor veilig gebruik en een zuignap om omvallen te voorkomen gaat er geen druppel melk verloren en blijft alles bewaard voor de baby.
De Siliconen Moedermelkcollector is geen borstkolf. Hij genereert wel vacuüm maar geen zuigcycli om actief melk te kolven. Het is een collector om melk op te vangen van de vrije borst wanneer een moeder borstvoeding geeft of aan één borst kolft. Hij vormt daarmee een perfecte combi met een handkolf zoals de Medela Harmony of een enkelzijdige elektrische kolf zoals de Medela Solo of Swing.

Voordelen van de Siliconen Moedermelkcollector van Medela

Dit zijn de voordelen van de Siliconen Moedermelkcollector in een notendop:

  • Dubbele bescherming tegen lekken door stop en deksel.
  • Veilig in gebruik door hangkoord met clip.
  • Zuignap aan onderzijde voorkomt omvallen.
  • Licht en compact, ideaal om mee te nemen.
  • Stil en discreet.
  • Eenvoudig in gebruik en om schoon te maken.
medela moedermelkcollector

Blijf koel en fris met de nieuwe Medela Keep COOL zwangerschaps- en voedingsbeha’s

Met ademende zones en Quick Dry technologie

Zodra een vrouw zwanger is beginnen haar borsten zich voor te bereiden op borstvoeding. Ze zullen groter en zwaarder worden en naarmate de zwangerschap vordert ontstaat er steeds meer behoefte aan steun en comfort. Wanneer een mama borstvoeding gaat geven is een goed passende en lekker zittende beha essentieel. Deze ondersteunt haar borsten zonder te knellen, waardoor ze minder kans heeft op ongemak en verstopping van melkkanalen en ze comfortabel kan voeden.

Verhoogde lichaamstemperatuur tijdens zwangerschap en borstvoeding

Maar de (aanstaande) mama heeft nog een andere behoefte naast steun en comfort. Tijdens de zwangerschap heeft 75% van de vrouwen last van een verhoogde lichaamstemperatuur en 35% heeft zelfs last van opvliegers. Het is bekend dat de huidtemperatuur van de borst tijdens de zwangerschap met 1°C stijgt, en nog eens met 1°C tijdens de borstvoeding, deels onder invloed van verhoogde oxytocinespiegels en een verhoogde bloeddruk.  En dus zweet haar lichaam meer om de verhoogde lichaamstemperatuur te compenseren.

De nieuwe Keep COOL  zwangerschaps- en voedingsbeha’s van Medela zijn speciaal voorzien van ademende zones en Quick Dry technologie waardoor de moeder fris en koel blijft in tijden wanneer haar borsten veranderen, groeien en warmer worden. Daarnaast zijn de nieuwe beha’s gemaakt van een zachte stof met Adaptive Stretch waardoor deze perfect aansluiten en comfortabel dragen.

De nieuwe collectie biedt een comfortabele beha voor elke mama en elk moment van de dag:

– de Keep COOL zwangerschaps- en voedingsbeha, voor lichte tot gemiddelde ondersteuning gedurende de hele dag. Met 2 ademende zones aan de voorzijde en volledig wegvouwbare cups voor optimaal huid-op-huid contact.

– de Keep COOL Sleep beha voor de nacht, voor lichte en comfortabele ondersteuning. Zonder naden, beugels of clips voor ultiem comfort. Met gekruist ontwerp voor snel en gemakkelijk voeden in de nacht, voorzien van volledig ademende zone aan de achterzijde.

– de Keep COOL Ultra zwangerschaps- en voedingsbeha: met 4 ademende zones aan de voorzijde en 2 aan de achterzijde, inclusief verwijderbare ademende foam pads en volledig wegvouwbare cups voor optimaal huid-op-huid contact.

De nieuwe Siliconen Moedermelkcollector en de nieuwe Keel COOL beha’s zijn vanaf eind september verkrijgbaar.
Voor meer informatie medela.nl/borstvoeding

Bekijk meer nieuwe babyspullen

medela cool zwangerschapsbeha
medela cool zwangerschapsbeha
medela cool zwangerschapsbeha