spielwarenmesse board of directors

Na het vertrek van de leden van de Raad van Bestuur Ernst Kick (CEO) en Dr. Hans-Juergen Richter op 30 juni, staat er sinds 1 juli een driekoppige team aan het roer van Spielwarenmesse eG bestaande uit Florian Hess, Jens Pflüger en Christian Ulrich.

3 nieuwe bestuursleden voor Spielwarenmesse

Alle deze leden van deze Raad van Bestuur hebben jarenlange ervaring opgedaan en waren betrokken bij belangrijke besluitvormingsprocessen. Florian Hess houdt als directielid Fair Management toezicht op de organisatie en marketing van de beurs. Daarnaast behartigt hij het netwerk van vertegenwoordigers, het internationale beursprogramma World of Toys en juridische zaken. De taak van Finance, Human Resources & IT valt onder directielid Jens Pflüger. Ook zorgt hij voor de leden van de coöperatie, digitalisering en contractbeheer.  Christian Ulrich is zowel directielid Marketing & PR als bestuurswoordvoerder. Hij is verantwoordelijk voor marketing, corporate communicatie, pers en public relations. Het nieuwe bestuur heeft plannen om door te gaan met het uitbouwen van de evenement van Spielwarenmesse wereldwijd maar er liggen ook uitdagingen gezien de toekomstige eisen die worden gesteld aan organisatoren in de evenementenbranche.

Ernst Kick en Hans-Juergen Richter nemen afscheid

De afscheidnemende bestuursleden zijn Ernst Kick  en Dr. Hans-Juergen Richter. Kick was sinds 2002 CEO van de Spielwarenmesse was en heeft de leidende positie van de Spielwarenmesse versterkt. Hij was verantwoordelijk voor de reorganisatie van de beursstructuur om daarmee een beter marktoverzicht te bieden en introduceerde nieuwe productgroepen toe en speciale thema’s zoals de Toy Award. Onder zijn leidende rol groeide de Spielwarenmesse internationaal met een netwerk van vertegenwoordigers, dochterondernemingen en een internationaal evenementenprogramma. Daarmee groeide het personeelsbestand in Neurenberg van 16 naar 60 medewerkers.
Dr. Hans-Juergen Richter trad in 2005 toe tot de Raad van Bestuur van de Spielwarenmesse eG en was voornamelijk verantwoordelijk voor juridische en lidmaatschapszaken. In 2002 was de advocaat zes maanden de interim-CEO van Spielwarenmesse eG, totdat Ernst Kick de rol overnam. In 2013 werd het merk Spielwarenmesse als woordmerk geregistreerd bij het Duitse octrooi- en merkenbureau.

Moeilijk laatste jaar met veel uitdagingen

Het laatste jaar was voor zowel Ernst Kick als Hans-Juergen Richter moeilijk en ze hadden graag persoonlijk afscheid willen nemen van langlopende relaties maar de pandemie gooide roet in het eten. De directie stond voor onvoorziene uitdagingen. Er moesten in korte tijd nieuwe concepten worden ontwikkeld en op digitaal gebied was een inhaalslag nodig. Daarbij speelden de nieuwe bestuursleden een grote rol. Het afscheid nemende duo is ervan overtuigd dat de driekoppige bestuur de Spielwarenmesse met succes naar de toekomst zal leiden.

Foto van links naar rechts: Florian Hess (Member of the Executive Board Fair Management Spielwarenmesse eG), Christian Ulrich (Member of the Executive Board Marketing & PR, Spokesperson, Spielwarenmesse eG), Jens Pflüger (Member of the Executive Board Finance, HR & IT Spielwarenmesse eG).