nunki lakentje fedde kees

Wat doe je als je een baby hebt die moeilijk in slaap valt en er niets is dat helpt? Frederieke Meihuizen ontwierp Nunki, een lakentje dat baby’s daadwerkelijk helpt beter in slaap te vallen. Dit bijzondere lakentje werd direct genomineerd door de vakjury van de Baby Innovation Award verkiezing 2019.

Babylakentje ontstaan uit wanhoop

‘Nunki is ontstaan uit pure wanhoop’, vertelt Frederieke. In korte tijd heb ik een aantal moeilijke periodes gehad, waaronder de geboorte van mijn vierde zoontje Fedde, na een gecompliceerde zwangerschap. Fedde was een gespannen en onrustige baby die niet wilde slapen. ‘Strak instoppen!’ krijg je te horen, maar hoe dan, als je een onrustig bewegende met de armpjes maaiende baby hebt? Mijn man en ik hebben uren bij Fedde’s bedje gestaan, hij viel pas in slaap als wij zijn ingestopte armpjes vasthielden en dat was iedere keer weer een gevecht.’

Gestopt met inbakeren

Ze begonnen met inbakeren maar stopten hier snel mee. ‘Fedde vond het niet fijn en verzette zich en wij vonden het als ouders niet prettig. Toen we hoorden dat Fedde een verborgen reflux had, mocht het ook niet meer. Deze reflux verklaarde meteen waarom hij zo’n gespannen baby was, hij had pijn! Maar het kwaad was al geschied, het slechte slapen was inmiddels een vicieuze cirkel geworden.’ Uit ervaring weet Frederieke wat de impact is op een kindje dat niet wil slapen. ‘Het heeft effect op alles in je leven, je gezin, je relatie, je eigen psychische gemoedstoestand, alles! Ik merkte dat veel moeders uit mijn omgeving voor dezelfde uitdaging stonden. Ouders gaan uit wanhoop zelf maar dingen uitproberen die allesbehalve veilig zijn. Daarom heb ik Nunki bedacht en het hielp! Vanaf de eerste dag ging er een slaapwereld open voor onze Fedde.’

Hoe werkt Nunki

Het materiaal van de bovenste rand van het Nunki lakentje is gemaakt van zachte tricot stof (92% katoen en 8% elastaan). Het zorgt voor een aangename druksensatie op het bovenlichaam, precies de geborgenheid die een baby nodig heeft. Tegelijkertijd biedt het genoeg bewegingsvrijheid voor het onderlijfje.
Alle stoffen zijn Oeko-Tex Standaard 100 gecertificeerd. Het lakentje heeft een TOG waarde van 0.5 en voldoet aan de geldende richtlijnen voor het instoppen van baby’s. Nunki heeft als bijkomend voordeel dat je een bedje strak en recht kunt opmaken zonder zorg dat de baby verstrikt zou kunnen raken in het beddengoed.

Reacties van de consumenten

Frederieke besloot na het inwinnen van adviezen zich voor de Baby Innovation Award in te schrijven en werkte hard om in november 2018 met haar website live te gaan. Via mond-tot-mondreclame komen de bestellingen binnen. De reacties zijn lovend. ‘Mijn missie is een landelijke erkenning en acceptatie van deze methode, zodat ouders hierover geïnformeerd kunnen worden als een potentiële oplossing voor hun kleintjes’, aldus Frederieke. Naast Nunki bedacht Frederieke nog een babyslaapzakje met ritsjes onder de mouwtjes. Een veilig alternatief voor inbakeren.

feddekees.nl

nunki lakentje fedde kees