‘Start spreading the news, I’m leaving today. I want to be a part of it; New York, New York!’. Gelukkig is het niet nodig om een vlucht te boeken om de sfeer van the Big Apple te ervaren. Dat kan namelijk ook tijdens Pink & Blue 2014 van de VBKV, waar weer het mooiste en meest trendy aanbod voor baby’s en peuters gepresenteerd wordt. Thema: Baby, I’m from New York. Bovendien viert de VBKV deze editie haar vijftigste verjaardag. En wie jarig is, pakt uit!
Om Pink & Blue 2014 groots op te zetten, vindt de beurs deze keer plaats op de zevende etage van Trade Mart Utrecht in het Beatrixgebouw van Jaarbeurs in Utrecht. Op maandag 6 en dinsdag 7 oktober  worden bezoekers ondergedompeld in de dynamiek van New York in vijf kenmerkende stadsdistricten: Lower Manhattan, Greenwich Village, Harlem, Chinatown, Soho en Upper Manhattan. Daar en op de trendpleinen bij de entree zijn – heel overzichtelijk – de nieuwste blikvangers en innovaties voor de allerkleinste oogappels te vinden. Of beter gezegd: little apples.

Lower Manhattan, Greenwich Village & Harlem

pink and blue 5In Lower Manhattan presenteren alle nieuwe exposanten zich. Greenwich Village is het domein voor ‘sustainability’, oftewel duurzaam aanbod, zoals groene kinderwagens en baby verzorgingsartikelen zonder gevaarlijke kleurstoffen of chemische middelen. Alle ‘hardware’ staat  in de wijk Harlem met een ruime keuze in onder andere kindermeubelen, auto- en fietszitjes, kinder- en wandelwagens, rugdragers, buggy’s en ledikanten.

Chinatown, Soho, Upper Manhattan & Hell’s Kitchen

De ‘software’ is vooral te vinden in Chinatown, zoals dekentjes, matrasjes, lakentjes, decoratieartikelen, bed textiel en speelgoed. Het hippe Soho district is de place to be voor een ontmoeting met representanten van A-merken en alle design in de baby- en peuterbranche. Upper Manhattan is de hotspot van de grote merken, waar de opvallend hoge stands het beeld oproepen van de skyline van New York. In Hell’s Kitchen kan lekker Amerikaanse gesnackt worden, met hamburgers, hot dogs en andere typisch New Yorkse hapjes.

Broadway & de geschiedenis van de kinderwagen

pink and blue 3 babywereldEn wat is New York zonder Broadway? Ook tijdens Pink & Blue is deze iconische straat het stralende middelpunt in de vorm van een langgerekte catwalk waar de geschiedenis van de kinderwagen tot leven komt. Zo’n twintig bijzondere exemplaren zijn hier te bewonderen, met een originele oldtimer uit het einde van de achttiende eeuw als een van de pronkstukken. Exposanten laten hun eigen bijzonderheden zien op presentatietafels langs de catwalk, terwijl een dj zorgt voor de muzikale omlijsting. Ook zullen door stylisten compleet ingerichte kinderkamers te zien zijn in de stijl van toonaangevende wereldsteden met imposante blow ups.

Win een reis naar New York!

Wie jarig is, trakteert natuurlijk! Een van de bezoekers krijgt daarom van de VBKV een reis naar New York cadeau. Na afloop van de beurs wordt uit alle bezoekers een winnaar gekozen. De openingstijden van Pink & Blue 2014 zijn op maandag 6 oktober en dinsdag 7 oktober van 10.00 tot 18.00 uur. Uitsluitend vakbezoekers hebben toegang. De entree is gratis, evenals parkeren en de catering.