slaapzak baby

De branche werd begin van het jaar verrast met de overname van Puckababy door AeroSleep. Tegelijk werd bekendgemaakt dat de organisatie onder een nieuwe naam gaat opereren: QLEVR.

Onder QLEVR (spreek uit: Clever) vallen de merken: AeroSleep, Puckababy en AeroMoov. De onderneming maakt bekend dat alle merken hun eigen identiteit behouden. Met deze merken in de portfolio op het gebied van matrassen, slaapzakken en reisbedjes, positioneert QLEVR (onderdeel van de Belgische investeringsmaatschappij Dovesco) zich in één klap als slaapspecialist in de Benelux voor de babybranche. Volgens bestuurder Steven Vanbelle is de overname een enorme kans omdat beide bedrijven dezelfde kernwaarden en toekomstvisie delen en de producten elkaar perfect aanvullen. ‘Door deze krachten te bundelen wordt de huidige positie in de babysector versterkt en is er slagkracht om internationaal te groeien.’ Volgens aandeelhouder Sandra Bottram die 12 jaar geleden Puckababy lanceerde en ook in de toekomst betrokken blijft bij productontwikkeling, is het een droomcombinatie: ‘Ik geloof heilig in deze krachtenbundeling.’

Product innovatie bij QLEVR

QLEVR zal met zijn jonge team stevig inzetten op de ontwikkeling van nieuwe producten en er staan grote lanceringen gepland van matrassen, een nieuwe collectie slaapzakken en de OYO smart baby monitor.

Evolution Premium matras: hellend en vlak te gebruiken

Naast de alom bekende matrasbeschermer van Aerosleep zijn er vorig jaar twee nieuwe matrassen gelanceerd. Onderscheidend in de markt is het Evolution Premium matras dat niet alleen zorgt voor optimale ondersteuning en een veilig slaapklimaat, maar ouders ook een helpende hand biedt bij kindjes met reflux. Deze veel voorkomende babykwaal zorgt voor heel wat slapeloosheid bij kinderen en hun ouders! Uniek is de mogelijkheid om het matras zowel hellend als vlak te gebruiken. Het matras wordt geleverd met de AeroSleep matrasbeschermer die ervoor zorgt dat kindjes altijd droog liggen en vrij kunnen ademen, ook als zij per ongeluk op hun buik komen te liggen.
Voor milieubewuste ouders is er de Ecolution Premium matras met een kern van ecologisch (KAPUA) schuim en een matrashoes van Tencel. Alle Aerosleep matrassen worden van nu af aan opgerold in een duurzame kartonnen doos geleverd. Dat betekent geen plastic draagzakken meer en minder transport!

Puckababy

Het lifestylemerk Puckababy is niet meer weg te denken uit het slaapassortiment van de retailer. Dankzij de inspanningen van oprichter Sandra Bottram en haar team nam dit label een grote vlucht. Met een slaapzak van Puckababy kunnen kindjes lang en diep slapen; een grote geruststelling voor veel ouders! Het Puckababy slaapzakkengamma bestaat uit Newborn, 4 seasons en Kidz. Daarnaast zijn er de inbakerslaapzakjes Piep en Mini.

De slaapzakken van Puckababy geven ouders het gevoel hun kindje in luxe en stijl te slapen te leggen. Puckababy staat bekend om de aandacht voor bijzondere designs, veiligheid en afwerking van hun producten. Nieuw is de samenwerking met nijntje; zij is terug te zien in de vorm van een velvet applicatie op de producten. Een topper uit de collectie is de 4 Seasons Bag. Deze slaapzak is in lengte verstelbaar en twee jaar lang te gebruiken, een duurzame oplossing dus! Uniek is de mogelijkheid dat de slaapzak elk moment van het jaar kan worden gebruikt door de vier verschillende TOG-waarden. Alle Puckababy slaapzakken zijn gemaakt in Europa en volledig Oeko-Tex 100, klasse 1 gecertificeerd.