spielwarenmesse

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Spielwarenmesse wordt het event als gevolg van de coronavirus verplaatst naar zomer 2021. De beslissing is op 24 september door het managementteam genomen als gevolg van de toenemende infecties en reisbeperkingen.

Onmogelijk om gezondheid te garanderen in deze situatie

Een oplossing op korte termijn is nog niet in zicht en dat maakt het volgens het managementteam bijna onmogelijk om in deze situatie de gezondheid van deelnemers en bezoekers eind januari te garanderen. Steeds meer landen laten een toename van Covid-19 besmettingen zien en dat leidt tot nieuwe beperkende maatregelen om naar Europese steden af te reizen. Dit heeft ertoe geleid dat deelnemers twijfelen of ze wel of niet deel willen nemen aan deze internationale beurs en of er voldoende bezoekers zullen komen.

Verklaring van Ernst Kick

Ernst Kick, CEO van de Spielwarenmesse verklaart:We very much regret the decision to postpone the Spielwarenmesse 2021. Preparations for the 72 nd event in January were already well under way. Based on the guidelines of the Bavarian State Government, the Health & Hygiene Concept drawn up in collaboration with the local health authorities and venue operator NürnbergMesse, was well received by all participants.’

Nieuwe datum bekend

Er is samen met NürnbergMesse gezocht naar een nieuwe mogelijke datum, en dit is 20 tot en met 24 juli 2021. Op het platform spielwarenmesse.de wordt veel informatie verzameld om te delen met standhouders, retailers, inkopers en media. Het online platform wordt momenteel uitgebreid als aanvulling op het fysieke beurs.