spielwarenmesse 2021 afgelast

Helaas heeft de organisatie gisteren besloten de Spielwarenmesse 2022 te annuleren. Door de snelle groei van de Omicron-variant in de afgelopen dagen, en het daaruit voortvloeiende toenemende aantal afgelastingen van stands kwam de organisatie tot dit besluit. Als alternatief kunnen exposanten, speciaalzaken en mediavertegenwoordigers elkaar ontmoeten op het Spielwarenmesse Digital platform.

Hard gevochten

‘We hebben hard gevochten om het live-evenement te kunnen houden en we kregen aanvankelijk sterke steun van speelgoedmarkten over de hele wereld’, zegt Christian Ulrich, woordvoerder van de Raad van Bestuur van Spielwarenmesse eG. Een groot aantal leveranciers zonder internationale distributienetwerken deed zelfs in december een beroep op de organisatoren om door te gaan met de beurs, die zo belangrijk is voor het internationale bedrijfsleven.

Verslechterde situatie

De afgelopen dagen zijn de omstandigheden verslechterd. Door de snelle groei van de Omicron-variant is de situatie met de pandemie nu duidelijk anders. Als reactie hierop hebben een groot aantal exposanten, uit zorg voor de gezondheid van hun teams, hun stands geannuleerd. De Spielwarenmesse, het toonaangevende wereldwijde industrie-evenement, kon daardoor niet langer het gebruikelijke brede overzicht van de internationale speelgoedmarkt bieden. Vooruitplannen bleek een extra complicatie omdat autoriteiten zouden kunnen beslissen het evenement af te lassen.

Lees meer beursberichten