spotlight 2021

Spotlight, de vakbeurs voor Kids, Stationary, Gifts, Gadgets en Party gaat volgend jaar van start op 7, 8 en 9 maart in de Beursfabriek in Nieuwegein.

Uitgebreid aanbod

Tijdens Spotlight vindt de retailer, inkoper en ondernemer een uitgebreid aanbod van o.a. baby-, peuter- en kinderspeelgoed, artikelen en gifts, stationery, knuffels, back to school, huiswerkartikelen en kinderboeken. De segmenten vullen elkaar perfect aan en bieden de vakbezoeker een enorm breed aanbod aan producten en platform om te oriënteren.

Ontmoet leveranciers en klanten in 3 dagen

Spotlight wordt komend voorjaar drie dagen georganiseerd. Zo wordt de mogelijkheid gecreëerd om het bezoek te spreiden en te voldoen aan de richtlijnen die gelden voor het organiseren van een vakbeurs die ‘coronaproof’ is. Veel beurzen, ook in het baby-, peuter- en kindersegment, zijn verplaats of afgelast. Spotlight biedt de mogelijkheid om leveranciers en klanten te ontmoeten op een veilige en verantwoorde manier. Er wordt online inmiddels veel handel gedreven, maar het zien van de producten en het contact met de leverancier of klant heeft toch een grote meerwaarde. ‘Met wie doe je zaken? Hoe is de kwaliteit van het product? Wat is de levertijd? Hoe kan ik me onderscheiden?’ Het zijn vragen die bij uitstek op een vakbeurs onder loep genomen kunnen worden.

Overzichtelijk voor bezoeker

Spotlight vindt plaats op 7, 8 en 9 maart 2021 in de Beursfabriek in Nieuwegein. Alle exposanten zijn te vinden op de begane grond. Door deze beslissing is het voor de organisatie mogelijk om zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM vanwege het corona virus en kan de sfeer worden behouden. Voor de bezoeker wordt de beursvloer ruim en overzichtelijk, met één centraal Catering Paviljoen.

Speelgoed

Spotlight is de afgelopen jaren al de vakbeurs voor de speelgoedbranche geweest in Nederland. Tijdens vorige edities werden meer dan 250 speelgoedmerken gepresenteerd en ook de komende voorjaarseditie zijn deze merken weer aanwezig. Er is een zeer uitgebreid aanbod van speelgoed te vinden voor jong en oud en voor iedere inkoper die speelgoed aanbiedt.

Baby-, Peuter- en Kidsartikelen

Tijdens Spotlight worden ook veel baby-, peuter en kinderartikelen aangeboden. Dit is een productgroep die naadloos aansluit bij de andere productgroepen die op Spotlight vertegenwoordigd zijn, als ook een uitbreiding ervan. De Vereniging voor Baby en Kinderproducten (VBKV) werkt samen met Spotlight om deze productgroep in de kijker te zetten.

Andere productgroepen zijn:

Stationery
Wenskaarten, agenda’s, Back2School producten, hobby artikelen en schrijfwaren zijn van oudsher artikelen die verkocht worden bij de boekhandel en kiosk, maar inmiddels ook onlosmakelijk verbonden zijn met winkels waar speelgoed en kinderproducten worden verkocht.

Gifts & Gadgets
Tijdens Spotlight worden cadeauartikelen aangeboden voor kleine en grote gelegenheden en kleine en grote budgetten. Hier vallen ook de gadgets onder: voor iedere gelegenheid is er wel een leuke gadget, iets dat je kunt geven of krijgen en die ‘gewoon leuk’ is. Vaak zijn deze producten trendgevoelig en echte ‘blijmakers’.

Party!
Spotlight maakt er een feestje van! Ballonnen, kaarsjes, tafelkleden, bordjes, bekers, bestek, rietjes, inpakpapier, verpakkingsmateriaal, confetti… Voor ieder seizoen, iedere gelegenheid en ieder thema is er wel een feestartikel. De relatie met baby-, peuter- en kidsartikelen is hier overduidelijk aanwezig. Kinderfeestjes, verjaardagen, zwemfeestjes, diplomafeestjes, jubilea…tijdens Spotlight vindt de retailer, inkoper en ondernemer het allemaal!

Meer informatie over de segmenten en het aanbod van Spotlight is te vinden op spotlight-event.nl. Ondernemers kunnen dit event gratis bezoeken maar moeten wel een ticket reserveren, dat kan vanaf januari.

Bekijk de beurskalender