swandoo autostoel

De oorsprong van het nieuwe autostoelenmerk Swandoo ligt in Wenen, Oostenrijk. Hier besloot een team van designers en ingenieurs een compleet nieuwe lijn autostoelen te ontwikkelen. De meeste van hen zijn ouders, op zoek naar de veiligste producten voor hun kinderen, die ze niet altijd konden vinden. Ze besloten het heft in eigen handen te nemen en bundelden hun ruime ervaring die ze onder andere hadden opgedaan bij Recaro, Kiddy en Cybex. Hun uitdaging was om de normen in de industrie te ontwikkelen en verbeteren. Het resultaat is een unieke lijn autostoelen vernoemd naar beroemde wetenschappers.

Zwanenlogo voor nieuw merk autostoelen

Het logo van Swandoo is een zwaan. Zwanen staan erom bekend dat ze goed voor hun familie zorgen en hen beschermen. Babyzwaantjes zitten op de rug van hun moeder en gebruiken de vleugels van hun moeder als bescherming, zoals een autostoel een kind beschermt. Daarnaast draagt een zwaan de boodschap van liefde uit. Zwanen blijven vaak jaren bij elkaar, meestal een leven lang! In China staat de zwaan bekend als een hemels dier met een positieve uitstraling. Een zwaan staat ook voor elegantie en puurheid, gelijk aan de premium kwaliteit en het topdesign van de Swandoo autostoelen.

Say ‘Hi’ to autostoel Albert van Swandoo

Albert is een 0+ autostoetje en een dubbele testwinnaar van de crashtest eind 2019. Dit autostoeltje is vernoemd naar de wetenschapper en Nobelprijswinnaar Albert Einstein. Naast deze unieke testprestatie beschikt het stoeltje over nog een paar bijzondere eigenschappen. Zo zijn de gordelgeleiders beter zichtbaar door een ‘glow in the dark effect ‘. Het zoeken naar de gordels in het donker hoort daarmee definitief tot het verleden. Verder zijn de gordels niet verstelbaar tussen de beentjes, maar bij de schouders. Dit zorgt voor een groot gebruiksgemak voor zowel de ouders als het kind. Ook heeft deze autostoel een in 6 posities verstelbare hoofdsteun, zodat kinderen altijd optimaal beschermd zijn tijdens hun groei. Autostoel Albert kan zowel met de gordel als met de i-size base worden gebruikt.

Ergonomische ondersteuning en comfort

Naast veiligheid is comfort ook van groot belang. In autostoeltje Swandoo Albert wordt de baby op verschillende punten ergonomisch ondersteund. Het zachte inlegkussen zorgt voor een goed ligcomfort en beschermt tegen schokken gedurende de eerste 3 maanden. De zijkanten van de stoelkuip hebben ventilatiegaten voor een optimale luchtventilatie. Tegen de bescherming van felle zonnestralen is er een geïntegreerde zonnekap met UV50+ bescherming.

Say ‘Hi’ to autostoel Marie van Swandoo

Marie 3 is een groep 0+ /1 i-size autostoel voor de kleintjes en de wat minder kleine kinderen, met 360° draaimogelijkheid.  Deze autostoel is vernoemd naar de wetenschapper en dubbele Nobelprijswinnaar Marie Curie. Deze autostoel won in 2020 de IF Design Award 2020. Het is een autostoel die zeer intuïtief in het gebruik is, met andere woorden: het installeren en het gebruik van de Swandoo Marie spreekt bijna voor zichzelf. Ook in deze autostoel wordt het kindje op diverse plaatsen ergonomisch ondersteund. De mogelijkheid deze autostoel 360° graden te kunnen draaien zorgt voor het comfortabel in en uitnemen van het kindje in de auto terwijl ouders hun kindje aan kunnen blijven kijken. Kinderen kunnen tot ongeveer 15 maanden achterwaarts in de Swandoo Marie worden vervoerd.

Harness+ lost het probleem van losse veiligheidsriemen op

Een andere unieke eigenschap van de Swandoo Marie is het gebruik van de harness+. Statistisch gezien zit 50 procent van alle kinderen met te losse veiligheidsgordels in de autostoel. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties en ernstige verwondingen bij een ongeluk. Om ‘misuse’ ofwel verkeerd gebruik tegen te gaan, ontwikkelde Swandoo de harness+. Daarmee worden de gordels altijd automatisch op de juiste manier aangespannen wanneer ouders hun kindje in de autostoel plaatsen. Of zoals het designteam zegt: ‘With Marie you really can’t go wrong!’

Say ‘Hi’ to autostoel Charlie van Swandoo

Charlie is de groep 2/3 stoel uit de collectie van Swandoo die einde van het jaar leverbaar zal zijn. Charlie is vernoemd naar de wetenschapper Charles Darwin. De stoel is net zo strak en stijlvol vormgegeven als autostoelen Albert en Marie en voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Veel meer over deze stoel mag er nog niet gezegd worden, maar de introductie vindt plaats tijdens de Kids World Days op de Trademart in Brussel.

Het leven is kleurrijk, en dat geldt ook voor de autostoelen van Swandoo

Alle autostoelen zijn verkrijgbaar in 5 mooie kleuren: sesame grey, lime & sesame grey, alfalfa, blueberry en forest fruits. De kleur zwart zal begin volgend jaar aan de collectie worden toegevoegd.

Meer informatie is te vinden op: swandoo.com

Bekijk meer nieuwe babyspullen voor onderweg

swandoo autostoel
swandoo autostoel
swandoo autostoel
swandoo autostoel
swandoo autostoel
swandoo autostoel