Op zoek naar een duurzame textiellijn die ook nog eens trendy en huidvriendelijk is? Maak kennis met Timboo bamboetextiel: hip, duurzaam en aaibaar! Na intensief onderzoek is het de firma Hoorens gelukt een duurzame textiellijn te ontwikkelen voor baby en kind. Deze Timboo textiellijn is gemaakt van bamboevezels, is vrij van schadelijke stoffen en als de stof in aanraking komt met de kinderhuid treden er geen allergische reacties op.

Voordelen van bamboetextiel

Bamboetextiel biedt veel voordelen: het kan door de holle structuur enorm veel vocht opnemen, maar liefst 60% meer dan katoen. Bamboe heeft ook een antibacteriële werking en voelt superzacht aan. Maar bamboetextiel heeft nog een mooie eigenschap: het heeft een verkoelende werking in de zomer en voelt aangenaam warm in de winter. De groeiwijze van bamboe is duurzaam, het is een grassoort die zeer snel groeit, geen extra water nodig heeft en waarvoor geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Alleen zonlicht is voldoende om bamboe te laten groeien. Ook de productie van de vezels gebeurt op een verantwoorde manier, de textiel kan op den duur biologisch worden afgebroken.

Bamboetextiel is soepel en zacht

De stof lijkt op badstof maar voelt zacht en soepel. Om de stof nog een stukje soepeler en zachter te maken bestaat de collectie van Timboo uit 90% bamboe en 10% polyester. Tijdens het gebruik hoeven ouders niet bang te zijn voor loskomende lusjes. En gebruiksvriendelijk is Timboo textiel ook: alles kan gewoon in de wasmachine op 40°. Een droogtrommel is niet nodig, want de stof is zo weer droog. Zelfs na ontelbare wasbeurten blijft de stof optimaal en zacht aanvoelen.

Van badcape tot knuffeltje

Niet alleen het materiaal is belangrijk geweest bij het samenstellen van de Timboo collectie, het ontwerpteam van Timboo heeft ook oog voor design. Voor het badderen is er een lekkere grote XL badcape of poncho waarin de baby gewikkeld kan worden. Op het aankleedkussen ligt de baby zacht en comfortabel. Er zijn ook handdoeken verkrijgbaar in verschillende maten. Is het bedtijd? Dan valt het slaapzakje lekker zacht om het lijfje heen en lieve Timboo fopspeenknuffeltjes zorgen voor geruststelling en troost. Lekker eten zonder knoeien kan met de royale slabben die met en zonder mouwen verkrijgbaar zijn. Voor een trip naar buiten is een inlegger voor in de autostoel of kinderwagen comfortabel en hygiënisch. Verder biedt Timboo hoezen voor verschillende merken wipstoelen en autostoelen.

Timboo textiel is leverbaar in trendy kleuren zoals oker, sea blue, aspen green, misty rose, rosewood, apricot blush, deep lake, inca rust en hazel brown.

timboo.eu

timboo
timboo
timboo
timboo