toy award 2020 spielwarenmesse

De 71e editie van de Spielwarenmesse is goed van start gegaan. Als vanouds zijn zijn hier duizenden innovaties in de speelgoedmarkt te zien. Daarvoor is de Toy Award in het leven geroepen. Dit jaar werden door 422 beursdeelnemers 772 innovaties ingediend. Een deskundige jury bekijkt de producten op criteria zoals pret, originaliteit, verkrijgbaarheid. Daarna wordt een tweede ronde gehouden waarbij nog eens extra wordt gelet op veiligheid, vakmanschap en kwaliteit.

Uitreiking Toy Awards

Op de eerste dag werden de Toy Awards uitgereikt. Dit zijn de winnaars:

Category Baby & Infant (0-3 years)
Hier won Playmobil 1.2.3 Aqua; een compact waterspel voor peuters. Het watermolentje zorgt voor een waterstroom waardoor  figuren en bootjes ronddraaien.
De overige genomineerden in deze categorie waren de Baby Walker Whale van Legler en de Play & Crawl Hedgehog Mirror van Mattel.

Category PreSchool (3-6 years)
Deze categorie werd gewonnen door Knight’s Castle Ball Track, Gollnest & Kiesel. Een nieuw concept speelkasteel met lichtgewicht houten elementen. Torens en andere delen kunnen steeds worden veranderd.

Category SchoolKids (6-10 years)
De Balloon Puncher from Silverlit Toys Manufactory zorgt voor plezier en actie. Op twee ‘romote control bodies’ worden de ballonnen als hoofden bevestigd. Het is de bedoeling om het hoofd van de tegenstander te laten knappen met technologische vuistslagen.

Category Teenager & Adults (10 years and older)
Mystery House: Adventures in a Box from Cranio Creations brengt het plezier en spanning van de Escape Rooms in de huiskamer.

Category Startup (voor bedrijven jonger dan 5 jaar)
Met de Calculix number bricks van ESM Visions leren kinderen op een speelse en educatieve manier rekenen. De gestapelde houten stenen van 2+2+2 zijn bijvoorbeeld even hoog als de 3+3 stenen.

PLAYMOBIL 1. 2. 3. Aqua

PLAYMOBIL 1. 2. 3. Aqua

PLAYMOBIL 1. 2. 3. Aqua

PLAYMOBIL 1. 2. 3. Aqua

Knight’s Castle Ball Track

Knight’s Castle Ball Track

Balloon Puncher

Balloon Puncher

Mystery House: Adventures in a Box

Mystery House: Adventures in a Box

Calculix number bricks

Calculix number bricks