traumeland babymatras

De matrassen van Träumeland worden in Oostenrijk gemaakt met behulp van zorgvuldig geselecteerde materialen uit Europa. Het paradepaardje in de collectie is een speciaal ademend matras dat is ontwikkeld om het risico op warmtestuwing en ‘rebreathing’ te minimaliseren.

Traumeland: een Oostenrijks familiebedrijf

Träumeland is een Oostenrijks familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar bestaat. Hannes Nösselböck en zijn vrouw Gabi namen in 1995 het familiebedrijf over en zijn daarmee de vierde generatie. Met de geboorte van hun eerste kind veranderde voor Hannes en Gabi hun blik op de wereld. Vanaf dat moment besloten ze met hun onderneming de focus consequent te leggen op gezond slapen voor de allerkleinsten en alleen nog maar producten te maken alsof het hun eigen kinderen betrof.

Volledig ademend matras van Träumeland

Een baby slaapt de eerste tijd wel 14 tot 16 uur per dag! Een volledig ademend matras met een goede ondersteuning is daarbij van cruciaal belang. Met deze gedachte werd een matras ontwikkeld dat volledig ademend is, dus niet alleen de bovenlaag. Door een speciale technologie kan de lucht ongehinderd circuleren waardoor tijdens het slapen, het risico op warmtestuwing en ‘rebreathing’ wordt gereduceerd. Voor de matrassen worden alleen ecologische, hoogwaardige materialen gebruikt, vrij van schadelijke stoffen. Daarnaast hebben de Träumeland matrassen een aantal zeer unieke eigenschappen, zoals een baby- en kindzijde voor optimale ondersteuning, een veiligheidsrand en een deelbare, afneembare hoes.

traumeland

Hannes en Gabi Nösselböck van Träumeland

Consequent duurzame babymatrassen en kindermatrassen

Träumeland heeft de CO₂ – voetafdruk laten berekenen. Op basis daarvan hebben zij de hele onderneming, inclusief 10.500 m2 productiehallen, dusdanig aangepast dat zij nu officieel CO₂ neutraal gecertificeerd zijn. Alle matrassen worden in Oostenrijk geproduceerd en alle grondstoffen worden in Europa gekocht. Daarmee houden ze de ecologische voetprint zo klein mogelijk en kunnen ze constante kwaliteit garanderen. Verder wordt er heel zorgvuldig omgegaan met de grondstoffen. Restanten van grondstoffen worden bijvoorbeeld gerecycled en komen weer terug in het productieproces.

Assortiment Träumeland matrassen

Naast matrassen voor baby, kind en junior bestaat de collectie van Träumeland uit reisbedmatrassen, matrassen voor in de box, wiegmatrassen, hoeslakens in diverse maten van tencel en organic cotton, zijligkussen, hellend kussen bij reflux of verkoudheid, slaapzakjes en dekbedden. Kortom, alles voor een goede nachtrust.

Gecertificeerd en uitvoerig getest

Alle matrassen zijn OEKO-TEX100 en zijn gecertificeerd volgen DIN EN 168890 en volgens FKT, waarbij getest is op huidirriterende stoffen. Afhankelijk van het type artikel zijn er aanvullende tests uitgevoerd, zoals Certipur, KBA, Downpass en LGA.

Meer informatie is te vinden op: traumeland.com
Bekijk meer nieuwe babyspullen

traumeland
traumeland
traumeland