Autostoeltje Chicco Kiros i-Size met bijbehorend Isofix onderstel is niet veilig. Dit blijkt uit een onlangs gehouden test van de ANWB. Het autostoeltje is zo gevaarlijk dat de ANWB al voor de publicatiedatum van de test op 25 mei een waarschuwing laat uitgaan.

Chicco Kiros faalt bij botstest ADAC/ANWB

Bij de test gehouden door Stiftung Warentest (Duitsland) en de ADAC (zusterorganisatie van de ANWB) is gebleken dat er bij de frontale en zijdelingse botsing iets niet goed gaat tussen het Isofix onderstel en autostoeltje. De autostoel  met kinderdummy raakt los van het onderstel en vliegt naar voren. Dit betekent dat kinderen het risico lopen om ernstig verwond te raken. De test is gehouden met een snelheid van 64 km per uur.

Meer informatie over Chicco Kiros autostoel en terugroepactie

Chicco Kiros is een autostoel bedoeld voor kinderen van 0 tot 15 maanden. Het is een nieuw type autostoel en pas sinds kort (juni 2020) verkrijgbaar voor consumenten. Voor zover bekend heeft de ANWB het autostoeltje nog niet in Nederlandse webwinkels aangetroffen. Het autostoeltje is voornamelijk in Italië verkrijgbaar. Mocht je dit autostoeltje toch in je bezit hebben, dan mag je het niet gebruiken op het Isofix onderstel maar alleen met autogordel op de achterbank. Controleer goed of de gordel door de gordelhaken worden geleid en dat de gordels strak gespannen zijn. Fabrikant Artsana  is inmiddels geïnformeerd over de uitkomsten en zal het autostoeltje terugroepen.

Hieronder afbeelding autostoel Chicco Kiros en video van de botsproef van Stiftung Warentest.

Bron: ANWB
Bekijk meer veiligheidswaarschuwingen

chicco kiros veiligheidswaarschuwing