In de Verenigde Staten heeft The Boppy Company een vrijwillige terugroeping gedaan van haar newborn lounger in samenwerking met de US Consumer Product Safety. Als gevolg hiervan heeft Artsana (Chicco) besloten een vergelijkbaar product bekend als de Boppy Hug & Nest terug te roepen. Artsana (Chicco) verspreidt de Boppy Hug & Nest onder andere in Europa sinds 2016.

Risico gebruik Boppy Hug & Nest

Als de veiligheidswaarschuwingen niet worden opgevolgd, waaronder de waarschuwing om zuigelingen niet op het kussen te laten slapen of zonder toezicht van een volwassene te gebruiken, bestaat er verstikkingsgevaar. Door rollen en bewegen van de baby kunnen ze in een positie terecht komen waardoor de ademhaling wordt belemmerd.
Artsana is niet op de hoogte van incidenten van Boppy Hug & Nest in Europa maar heeft toch besloten deze terug te roepen vanwege het mogelijk risico. Klanten die Boppy Hug & Nest hebben gekocht worden verzocht onmiddellijk te stoppen met het gebruiken en contact op te nemen met Chicco voor hulp en terugbetaling.

Meer informatie is te vinden op de site: chicco.be.

bobby hug nest chicco