winnaars baby innovation award kind und jugen keulen
We zijn weer terug! Dit verslag bereikt u een paar dagen later dan was gepland want of het nu door de mensenmassa, het vele handen schudden, of de overgang van het warme naar het koude weer is gekomen, ik zit nu helaas met wat griepverschijnselen thuis.

Belangrijkste baby vakbeurs

Wat kan ik zeggen over deze, in mijn ogen, belangrijkste beurs van Europa, misschien wel van de wereld? Het was weer groots! De vijf hallen waren goed gevuld met aanbieders van het nieuwste van het nieuwste in babyland.

Volop baby innovaties

En innovatienieuws was er genoeg, bij de uitreiking van de Baby Innovation Awards op de eerste beursdag waren maar liefst vier Nederlandse bedrijven betrokken. Maxi-Cosi met de Jade; de eerste reiswieg die voldoet aan de R129 normen, Minimonkey met de Minisling; een babydrager die je compact kunt opvouwen, superlicht is, en waarmee je ook kunt douchen en zwemmen, Berg Toys met Berg GO; een fraai vormgegeven loopwagen met geïntegreerde trappers en de CanDo Cup van Miyali; een oefenbeker op drie pootjes.
Daarnaast werden nog zes andere Nederlandse producten genomineerd: kinderwagens Quinny Hubb en Maxi-Cosi Lila, Nuna Pipa lite, Tuby badcape, Dooky Hoody UV Alert en Turning bed van Qboo. Dus Nederland mag weer trots zijn, we zijn toch wel een innovatief landje en goed in het oppikken van trends.

Trends in de babymarkt

En dit is een greep uit andere in het oog springende trends zoals de opkomst van diverse alarmsystemen voor autostoelen. Ook viel het me op dat diverse babyproducten, van aluminium frames tot babyfoons waren uitgevoerd met een houtprint. Ik mocht de E-Priam uitproberen; een elektrisch aangedreven kinderwagen maar nog volop in ontwikkeling dus helaas nog niet rijp voor de markt, en natuurlijk nog veel meer techniek in babyproducten. Over dit onderwerp zal ik later nog meer vertellen.

Ontmoetingen met vakbroeders en zusters

Kind + Jugend is voor mij ook een plek waar ik mijn vakbroeders en zusters ontmoet tijdens een informeel etentje en onze jaarlijkse Baby Care Magazines vergadering. We hebben nu een nieuw lid in onze BCMI familie: het grote Rusland is toegetreden met hun eerste editie van Parents Choice, en zo is de BCMI familie weer een stuk groter geworden.
Voor een impressie van de beursdagen maakte ik dit filmpje van net geen 3 minuten: