abz babymatras

Dit jaar mag ABZ 100 jaar kaarsjes uitblazen. De ideale gelegenheid om een overzicht te maken van een beestig goeie collectie babymatrassen gebaseerd op 100 jaar ervaring: De matrassenwijzer van ABZ helpt elke ouder de geschikte babymatras te vinden.

Beestig goeie babymatrassen van ABZ

Alle beestig goede matrassen van ABZ zijn onderdeel van een kwaliteitsvolle collectie. Elk dier staat voor een uniek matras. Hoe belangrijk een matras is blijkt wel uit het volgende: een baby slaapt in het begin wel 12 tot 18 uur per dag, groeit tijdens het slapen en moet ook nog alle dagelijkse indrukken verwerken. ABZ weet maar al te goed dat een babymatras kiezen niet een van de gemakkelijkste babyuitzet-taken is. Met enkele tips helpt ABZ winkelpersoneel en elke ouder graag wegwijs in de wereld van de babymatrassen.

Basisbehoeften voor een babymatras

Een babymatras moet vooral comfort en veiligheid bieden aan een baby. Het moet een stevig matras zijn met voldoende dichtheid van de stof dat een optimale ondersteuning garandeert. Dit is superbelangrijk voor een kind in volle ontwikkeling. Ook is hygiëne en vochtregulatie onontbeerlijk bij een goed matras. Een kind moet in een zo gezond mogelijk klimaat kunnen slapen. Daarnaast speelt de onderhoudsvriendelijkheid van een matras een rol bij het maken van een keuze, zoals een praktisch matras met afneembare of wasbare hoes.

Een voorkeur voor luchtdoorlaatbaarheid, anti-allergie en/of duurzaamheid?

Stellen ouders eisen ten aanzien van anti-allergie, luchtdoorlaatbaarheid en duurzaamheid? Ook hiervoor heeft ABZ passende matrassen. Zoals matras Orka waarbij de focus ligt op anti-allergie, of Airgosafe en Bij voor een uitstekende luchtdoorlaatbaarheid. Op een Airgosafe matras kan de baby slapen op een geventileerde matrastop­per waardoor warmtestuwing en overmatig zweten tot een minimum worden beperkt. De Bij matras is een ‘all in one’ matras waarbij de Airgosafe-laag in de kern is verwerkt. Of vinden ouders het gebruik van natuurlijke materialen belangrijk? De Panda matras is een matras dat is samengesteld uit natuurlijke materialen zoals ricinus olie en een zachte hoes van bamboe.

Welke matras is beestig genoeg? Met de handige matrassenwijzer van ABZ kiezen ouders in no-time een geschikt babymatras!

ABZ, gestart in 1921 en van origine uit Tilburg (NL), is een matrassenmerk met een heel ruim aanbod voor baby’s en kinderen. In 1990 verhuisde ABZ naar Pelt (België), waar tot op heden de productie en distributie plaatsvindt.

Meer informatie is te vinden op abzzz.be/nl/
Bekijk meer nieuwe babyspullen

abz babymatras kiezen