axkid

Met Zweedse roots, toegewijde mensen en continue productontwikkeling stelt Axkid nieuwe en hogere normen aan de ontwikkeling van autostoeltjes. Of het nu gaat om unieke eigenschappen, technische oplossingen, meer comfort voor zowel kinderen als volwassenen.

Een stukje geschiedenis over Axkid autostoeltjes

Wist je dat in 1964 in de geboorteplaats van Axkid, Göteborg, de achterwaarts gerichte autostoel werd uitgevonden door Bertil Aldman, professor aan de Chalmers University? Hij liet zich inspireren door de manier waarop astronauten tijdens de lanceringsfase werden gepositioneerd om hun nek te beschermen en G-krachten over de hele rug te verdelen. Met dit in gedachten ontwierp hij het eerste prototype van een naar achteren gericht autostoeltje. Met als doel ervoor te zorgen dat kinderen niet worden blootgesteld aan levensbedreigende nekkrachten bij een frontale botsing.

Achterwaarts vervoer is tot 5 keer extra beschermd

En nu vandaag, na tientallen jaren, is achterwaarts vervoer de veiligste manier van reizen en belangrijker dan ooit. Kinderen die in een naar achteren gericht autostoeltje zitten, zijn tot 5 keer extra beschermd vergeleken met kinderen die voorwaarts worden vervoerd. Kinderen zijn niet hetzelfde gebouwd als volwassen. Het gewicht van hun hoofd vormt tot 25% van hun totale lichaamsgewicht, wat betekent dat de nek en het hoofd bij een botsing zeer kwetsbaar zijn voor trauma. Een naar achteren gericht autostoeltje verdeelt de botskrachten gelijkmatiger en beschermt de kwetsbare nek. Dus hoe langer een kind achterstevoren in de auto kan zitten, hoe beter!

Axkid ONE: achterwaarts vervoer tot 7 jaar

De bekroonde Axkid ONE is het enige ISOFIX-autostoeltje ter wereld dat is goedgekeurd volgens de i-Size-regelgeving. Daarmee kunnen kinderen achterwaarts gericht zitten tot 125 cm (23 kg) en ongeveer 7 jaar oud. Tegelijkertijd heeft Axkid ONE ook een van ’s werelds zwaarste crashtests doorstaan; de Swedish Plus-test. Tot nu toe waren er alleen naar achteren gerichte ISOFIX-autostoelen goedgekeurd tot 105 cm (18 kg) en ongeveer 4 jaar oud. In de Axkid ONE kunnen kinderen, in vergelijking met andere naar achteren gerichte ISOFIX-autostoeltjes, nu tot wel 3 jaar langer in de veiligste richting reizen!

Axkid ONE autostoel is duurzaam

Door de lange levensloop: 1 autostoel van 0 tot 7 jaar, besparen ouders niet alleen geld, het is ook duurzaam! Door gebruik van aluminium in de autostoel en minder materiaal is de autostoel niet alleen licht om te tillen, maar draagt Axkid ook haar steentje bij aan het milieu.

Lees meer op axkid.com

akid one autostoel
axkid one autostoel