babydozen gratis aanvragen

Een baby krijgen kost geld, maar wist je dat je als je zwanger bent ook in aanmerking kunt komen voor gratis babydozen? Op deze manier kun je kennis maken met diverse babymerken en verzorgingsproducten voor jouw kindje. Altijd leuk deze gratis babyspullen, dus hier voor jou een superhandig overzicht met alle deelnemers, doe er je voordeel mee!

Welke babydozen kun je gratis aanvragen?

Het aanvragen van een babydoos gaat heel eenvoudig online, bijvoorbeeld via deze site. We hebben de bekendste aanbieders voor je op een rij gezet. Na het invullen van je gegevens kun je een doos ophalen bij een aangegeven vestiging. Zo haal je de blije doos bij een vestiging van Prénatal, de Ouders van Nu Zwanger Box en Baby Box bij Albert Heijn en andere dozen bij een aangesloten supermarkt bij jou in de buurt. Vroeger kwamen dames van een felicitatiedienst persoonlijk de doos bij jou bezorgen, maar deze bestaat niet meer. Er is natuurlijk goed nagedacht over de plek waar je de boxen op kunt halen. Niet alleen scheelt het de organisatie portikosten omdat ze niets hoeven te verzenden, ook ben je gelijk in hun winkel en de verwachting is natuurlijk dat je even rondkijkt in de winkel of iets koopt dat je misschien nodig hebt. Maar er is geen koopverplichting.

Wat zit er in een babybox?

Wat er precies in een babypakket zit, is altijd een verrassing! De inhoud van de doos varieert en is afhankelijk van de adverteerders die mee doen. Meestal tref je één of meerdere van deze producten aan: een tube verzorgingscrème, billendoekjes, een speentje, een newborn luier, maar ook babykleding zoals sokjes, een rompertje of knuffeltje. Daarnaast kun je rekenen op diverse kortingsbonnen en een tijdschrift gericht op de doelgroep: aanstaande en net bevallen moeders!

Waarom zijn babydozen gratis?

Voor het verkrijgen van een zwangerschapsbox moet je altijd je adresgegevens en de verwachte uitgerekende datum invoeren. Daarmee bouwen uitgeverijen en retailers een adressenbestand op waarmee ze jou gerichte aanbiedingen kunnen doen als je zwanger bent of als je moeder bent geworden. Met deze database kunnen organisaties adverteerders trekken die maar een ding willen: jou kennis laten maken met hun producten en diensten! We hebben hieronder een lijst gemaakt van babydozen waarvoor je niets meer hoeft te doen dan je adresgegevens invullen of een geboortekaartje laten zien. Aan andere dozen zitten namelijk verplichtingen of zijn niet transparant in hun communicatie vinden wij, of je moet er toch nog iets voor betalen, die hebben we dus buiten beschouwing gelaten!

Artikel gaat verder onder de advertentie

We informeren je graag over de nieuwste babyspullen van grote en kleine merken. Of het nu gaat over kinderwagens, flessen, spenen, speelgoed, slaapzak, babykamermeubelen of verzorgingsproducten voor je baby. We hebben deze nieuwste babyspullen voor je geordend in handige rubrieken.

Lees meer over de nieuwe babyspullen

Wanneer babydoos aanvragen?

Meestal kun je een zwangerschapsbox aanvragen tot de 8e maand van je zwangerschap. Daarna kun je een babydoos aanvragen. Als je je aanmeldt ontvang je vanzelf een digitale ophaalkaart om een box op te halen.

Hieronder het overzicht van alle gratis babydozen!

De blije doos

Eén van de meest opgevraagde dozen is de blije doos van WIJ. Niet alleen kun je na de online inschrijving de blije doos bij Prénatal ophalen. Daarnaast ontvang je vier keer per jaar het WIJ magazine en de special Zwanger. Ook ontvang je diverse e-mails met daarin verschillende aanbiedingen en acties, afgestemd of je nu aan het begin, midden, of einde zwangerschap zit, maar ook als je net bevallen bent en als je kindje groter wordt. Is je baby geboren? Als je binnen zes weken na de geboorte van je kindje aan WIJ jouw gegevens doorgeeft mag je een gratis mutsje met naam bestellen. Dan ontvang je ook gratis het blad WIJ tot je kindje 12 maanden oud is met bijvoorbeeld tips over de opvoeding, daarna stopt de toezending.
Vraag hier gratis de blije doos aan!

de blije doos

Zwangerschapsbox en Babybox van Ouders van Nu

Via het opvoedtijdschrift Ouders van Nu kun je gratis de Zwangerschapsbox en de BabyBox aanvragen. Niet alleen vind je hierin producten en kortingsbonnen waar je als (aanstaande) ouder wat aan hebt, ook ontvang je een aantal tijdschriften zoals een exemplaar van Ouders van Nu en de Ouders van Nu Zwangerspecial. Je kunt de dozen aanvragen tot en met je uitgerekende datum. Na je zwangerschap kun je alleen de Babybox aanvragen en dit kan tot 6 maanden na je bevallingsdatum. Als je bent ingeschreven krijg je persoonlijk een ophaalbericht om de dozen op te halen bij een Albert Heijn winkel bij jou in de buurt.
Vraag gratis de Ouders van Nu Zwanger- en Babybox aan

ouders van nu zwangerbox babybox

Babydump gratis babydoos

Deze gratis babydoos gooit hoge ogen als het gaat om de inhoud, lezen we op diverse mama fora. Veel hoef je er niet voor te doen, je vult je gegevens in en ontvangt een leuk cadeaupakket met leuke en handige goodies voor je baby. BabyDump geeft aan dat er geen reclame in deze gratis babydoos zit (dat is best wel bijzonder) en er is geen koopverplichting. Het enige wat je hoeft te doen is de ingevulde bon uitprinten en langs een Babydump vestiging gaan. Wat er in deze gratis babydoos zit is natuurlijk wel een verrassing!
Gratis aanvragen Babydump babydoos

babydump gratis babydoos

Kruidvat Blije Baby Voordeeltas

Ben je zwanger? Dan wil Kruidvat je graag verwennen met de Kruidvat babydoos. Alleen is het geen doos meer maar een Blije Baby Voordeeltas! In deze tas ontvang je een aantal gratis Kruidvat producten zoals newborn luiers, baby 2 in 1 wasgel (300 ml), lotiondoekjes (80 stuks) en gratis foto afdrukken. Ook leuk is dat je dubbele punten krijgt op alles van Kruidvat en Bambino waarmee je spaart voor gratis producten of artikelen met korting. Gaat het om je tweede, derde of volgende kindje? Dan doet het Kruidvat niet moeilijk, je mag dan gewoon weer een tas halen. Het is wel nodig dat je je eerst registreert als klant voor de voordeelkaart. Maar daar is mee te leven toch?
Kruidvat Baby en mamatas gratis aanvragen

kruidvat blije baby voordeeltas gratis

Babypakket Hoogvliet Supermarkt

Supermarkt Hoogvliet viert de geboorte van je kindje met het weggeven van een bijzonder babypakket. Na de geboorte van je baby kun je met jouw geboortekaartje naar deze supermarkt gaan voor het ontvangen van dit leuke babypakket. In dit pakket vind je verschillende leuke cadeautjes en een voordeelboekje. Met dit voordeelboekje kun je verschillende producten gratis producten ophalen met een totale waarde van wel 30 euro. Deze producten passen helemaal bij de groeifase van jouw kindje.
Gratis babypakket bij Hoogvliet aanvragen

babypakket hoogvliet gratis

Zwanger box Kiekeboebox van Plus

Supermarkt Plus wil zwangere vrouwen graag verwennen en heeft voor deze bijzondere periode een zwanger box samengesteld. In deze Kiekeboebox vinden aanstaande mama’s babyproducten, producten voor in de kraamtijd en waardebonnen ter waarde van wel 40 euro. Dat is dus mooi meegenomen! Deze zwanger box is bestemd voor alle klanten die de folder van Plus ontvangen en zwanger zijn of een kindje hebben van maximaal twee maanden oud.
Gratis Kiekeboebox bij Plus aanvragen

zwangerbox kiekeboebox plus gratis

Jan Linders babypakket

Woon je in Gelderland, Brabant of Limburg? Dan ben je vast bekend met Jan Linders supermarkt. Vul het aanvraagformulier in en binnen twee weken na de geboorte van je baby ontvang je thuis een ansichtkaart van deze grootgrutter! Je hoeft daarna alleen maar deze kaart mee te nemen naar de supermarkt om het babypakket ter waarde van 25 euro in ontvangst te nemen. In december 2022 werd bekend dat Albert Heijn de supermarkten van Jan Linders heeft overgenomen.
Babypakket Jan Linders aanvragen

jan linders babypakket gratis

De roze doos

De roze doos is een gratis baby babydoos uit België. Vol met waardevolle informatie, cadeautjes, persoonlijke aanbiedingen en kortingsbonnen van grote babymerken. Er is ook een Roze Doos ‘Mijn Geboorte’, die je bij de bevalling krijgt. Krijg je de roze doos niet in het ziekenhuis dan kun je deze ook aanvragen bij de gynaecoloog in de zesde maand, tijdens de informatie avonden in de kraamklinieken, bij diverse apothekers, maar nog eenvoudiger is het om deze online te bestellen!
Roze doos gratis bestellen

roze doos gratis

Babyboom pakket

In België zijn de BabyBoom beurzen een bekend fenomeen, het is een grote consumentenbeurs voor toekomstige en jonge ouders. Maar ze verspreiden ook Babyboom pakketten waarvoor Belgische lezeressen zich kunnen inschrijven. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar: voor in de zwangerschap, voor als je kindje geboren is en voor als je kindje een dreumes of peuter is. De tassen zitten vol met samples afgestemd op de leeftijd van je kindje.
Gratis Babyboom pakket aanvragen.

babyboom pakket gratis

Baby en Tiener megastore geboortedoos

Weer eens wat anders dan een babydoos: een geboortedoos waarin je je liefste herinneringen aan je baby en kraamtijd kunt bewaren. Denk aan het naambandje, navelklemmetje, je baby’s erste tandje, haarlokje en foto’s. Ook die lieve eerste slofjes passen er in. Na invulling van je naw-gegevens is dit cadeau gratis af te halen in één van de filialen van Baby en Tiener Megastore in Sliedrecht of Capelle aan de IJssel.
Aanvragen geboortedoos Baby en Tiener

baby en tiener geboortedoos gratis

Babydoos van Stichting Babyspullen

Heb je het niet breed dan kan de komst van een kindje financieel best een probleem zijn. Stichting Babyspullen is opgezet om ouders met een kleine portemonnee te helpen bij het aanschaffen van babykleertjes en spullen voor de babyuitzet. Deze spullen komen van gulle gevers en zijn soms nieuw, meestal tweedehands maar wel pico bello in orde. De Stichting werkt met vrijwilligers. Je kunt niet zomaar een babydoos bij de Stichting aanvragen, daarvoor heb je een verwijsbrief nodig van aangesloten organisaties.
Meer lezen over de oprichting van Stichting BabySpullen
Babydoos aanvragen bij Stichting babyspullen

stichting babyspullen gratis

De linken in dit bericht zijn affiliate links.