babyhuis wierdsma

Dit jaar geen jubileumjaar voor Babyhuis Wierdsma in Sneek. Na 60 jaar besloot dit familiebedrijf juist in dit jaar met pijn in het hart de deuren te sluiten.

Babyhuis Wierdsma: een begrip in de regio

In de hele regio was Babyhuis Wierdsma een begrip. Hier konden aanstaande ouders 60 jaar lang terecht  voor de hele babyuitzet. Babyhuis Wierdsma stond bekend om hun klantvriendelijke en persoonlijke benadering. De winkel werd in 1961 opgericht door vader Gé en moeder Agatha aan het Grootzand. De winkel verhuisde later naar het Grootzand 81 en in 1996 aan het Normandiaplein met 1500 m2 vloeroppervlakte. Nadat Gé en Agatha zich terugtrokken werd de winkel overgenomen door Ditmer Wierdsma, echtgenote Corine, zus Marieke en haar man Marco Stummel.

Veranderende consument

Corona is volgens de eigenaren niet de voornaamste reden om te stoppen, maar was wel het extra zetje. De eigenaren hadden vooral moeite met de veranderende consument die in plaats van één totaalpakket overal iets on- en offline koopt, en de toenemende digitalisering. Dit kost veel tijd en energie en daar zijn de eigenaren naar hun eigen zeggen de mensen niet voor. Ook kregen te ze maken met concurrentie van eigen leveranciers die rechtstreeks aan consumenten leveren en hadden ze last van de tweedehands markt. Ditmer: ‘We hebben onszelf en financiële adviseurs de vraag gesteld of ons bedrijf nog wel economisch verantwoord is. De uitkomst deed ons de ogen openen.’ Er is met veel plezier in de babymarkt gewerkt, nu is het tijd voor een andere invulling van hun leven.
Bron: Sneekernieuwsblad

Meer nieuwsberichten lezen