Bemini magic bag slaapzak

Met de komst van een baby vraag je jezelf vast af hoe je de baby het beste kunt laten slapen. Wat ga je de baby aandoen tijdens het slapen overdag en ’s nachts? Wat is een veilige slaapzak en hoe kies je deze? Bemini biedt jou als ouder een mooie oplossing met de Magic Bag slaapzak!

Waarom kiezen voor een slaapzak?

Een slaapzak is de meest veilige manier om een baby in zijn bedje te laten slapen. Met een slaapzak vervang je een lakentje en dekentje terwijl je kindje toch comfortabel ligt zonder dat hij of zij het te koud krijgt. Een slaapzak wordt ook wel een trappelzak genoemd, omdat je kindje voldoende ruimte heeft om met zijn of haar beentjes te trappelen.

Een slaapzak wordt aanbevolen door deskundigen

Artsen en de kraamzorg bevelen het gebruik van een slaapzak om diverse redenen aan. Ten eerste kunnen kindjes niet verstrikt raken in lakens en dekens en in ademnood komen. Verder ligt je kindje in een slaapzak altijd comfortabel, warm en bedekt en hoef je je geen zorgen te maken dat je kindje het te koud krijgt. Een fijne geruststelling. Een slaapzak is beslist een onmisbaar product voor een veilige en goede nachtrust!

Wat is een Bemini Magic Bag slaapzak?

Baby’s kunnen hun lichaamstemperatuur nog niet goed zelf regelen. Bemini heeft een uitgebreide collectie Magic Bag slaapzakken in een waaier van verschillende materialen. Er zijn dunne exemplaren voor de warme zomermaanden en dikkere gevoerde slaapzakken voor de koude wintermaanden. Naast de grote variatie in materialen biedt de Magic Bag slaapzak verschillende extra’s voor het gebruik thuis en onderweg.

Magic Bag slaapzak: unieke modellen

Er zijn Bemini Magic Bags met of zonder mouwen die je allemaal even makkelijk aan en uit kunt doen bij je kindje. De mouwloze modellen zijn gemaakt van lichtere stoffen voor warme seizoenen. De andere modellen zijn voorzien van afritsbare mouwen en kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt. Vanaf 3 maanden zijn er modellen met een deelbare onderzijde om de beentjes te scheiden. Dat is veilig omdat je zo de slaapzak aansluitend op het kinderlijfje met gordels kunt gebruiken in autostoel, buggy of kinderstoel. Maar het is ook handig als je kindje zijn eerste stapjes gaat zetten! Een schone luier geven is geen probleem, je hoeft daarvoor alleen maar de onderzijde open te ritsen.

Hoe kies je een goed model slaapzak?

Het is belangrijk dat je de juiste maat slaapzak kiest, je kindje mag er namelijk niet in wegzakken. Bemini Magic Bag slaapzakken zijn verkrijgbaar in vier maten: 0-3 maanden (vanaf de geboorte), 3-9 maanden, 9-24 maanden en 18-36 maanden. Afhankelijk van hoe groot je kindje is worden hier nog extra functies aan toegevoegd zoals beenopeningen en wantjes.

Bemini magic bag slaapzak

Welk materiaal slaapzak ga je kiezen?

Bemini heeft enorm veel keuze in slaapzakken, varierend van jersey, bamboe, biologisch katoen, wavelstof tot fluweelzachte stoffen. Uitgevoerd in prachtige unikleuren of met mooie printjes. Hoe kies je nu de juiste Bemini Magic Bag slaapzak? Op de site van Bemini vind je alle modellen, met daarbij alle specificaties en TOG-waarden.
Bekijk alle modellen slaapzakken op de site van Bemini ->

Bemini magic bag slaapzak
Bemini magic bag slaapzak
Bemini magic bag slaapzak
bemini slaapzak magic bag

De juiste TOG waarde kiezen

Voor het kiezen van de juiste Bemini slaapzak is het belangrijk dat je de temperatuur van de baykamer weet. Met de TOG waarde bepaal je vervolgens welk type slaapzak je nodig hebt. TOG waarden zijn een richtlijn die aangeeft hoeveel warmte beddengoed wordt vastgehouden. Hoe hoger de TOG waarde, hoe warmer en beter isolerend de slaapzak is. De ideale kamertemperatuur ligt trouwens tussen de 18 en 20 graden.

bemini tog waarden

Over Bemini

Het Belgische label Bemini werd in 2002 opgericht door Nathalie Gubin en Bernard Gustot. Samen ontwikkelen ze met een enthousiast team innovatieve babyproducten waarbij textiel de hoofdrol speelt. Naast de Magic Bag slaapzak, hun topper in de collectie, ontwierpen ze ook de handige wikkeldeken Biside. Verder vind je bij Bemini comfortabele boxkleden, badcapes, knuffels, etc. Kortom, alles om het leven van jonge ouders wat comfortabeler en makkelijker te maken!

(In samenwerking met Bemini)
Lees meer over slaapzak baby