label label

Wie kent het alombekende Label Label knuffeldoekje niet? Nadat Mercator dit merk 15 jaar geleden overnam heeft dit merk zich verder ontwikkeld tot een uitgebreide houten speelgoedlijn die ook nog eens duurzaam is.

Eerste labeldoekje voor baby’s en peuters

Label Label introduceerde als eerste het bijzondere doekje met verschillende labeltjes. Dit geur-, knuffel-, speel- en troostdoekje voor baby’s en peuters werd in de markt met veel enthousiasme ontvangen. De labels bestaan altijd uit verschillende materialen die de tastzin stimuleren; kindjes voelen eraan, ontdekken verschillen en kiezen hun favoriete labeltje. De knuffeldoek bleek zo’n succes dat andere merken het concept in een of andere vorm overnamen.

Uitbreiding met nieuwe speelgoedlijn Label Label

Het team van de Mekk groep, dat ook de merken Ding en Tryco in zijn portefeuille heeft, besloot het merk Label Label een complete make-over te geven en kritisch naar het concept te kijken. De ontwikkeling en distributie werd volledig in eigen handen genomen. De collectie werd uitgebreid met een unieke houten speelgoedlijn. De eerste concepten van deze collectie werd op Kind + Jugend 2019 aan klanten gepresenteerd en er werd feedback verzameld. Daarna kreeg de collectie zijn definitieve vorm. Het resultaat is een prachtige lijn duurzaam speelgoed die momenteel in 20 Europese landen verkrijgbaar is. Sinds kort zijn de producten zelfs verkrijgbaar in Japan.

Duurzaam hout dat generaties lang meegaat

Wat waren de uitgangspunten voor de nieuwe Label Label collectie? Het team vond het belangrijk een duurzame speelgoedlijn te ontwikkelen met een lieve, hedendaagse look. Het moest een speelgoedlijn worden die generaties lang meegaat. Daarom wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van hoge kwaliteit FSC duurzaam gecertificeerd hout. Kleuren zijn aangebracht met behulp van kindvriendelijk verf op waterbasis.

Label Label houten speelgoed voor verschillende leeftijden

Het houten speelgoed omvat veel items voor verschillende leeftijden. Keukentje spelen kan bijvoorbeeld met de verschillende keukentjes en fornuizen, espressomachine en een keukenrobot. Verder zijn er verschillende vormen sorteerdozen, stapelblokken en loopwagentjes. En er is een collectie voertuigen waaronder diverse treinen en autootjes. Voor kleintjes betekent dit vele uren speelplezier waarbij de verbeeldingskracht, fantasie en fijne motoriek worden gestimuleerd. Daarnaast wordt het ruimtelijk inzicht beter tijdens het stapelen, puzzelen en bouwen. De speelgoedcollectie van Label Label stimuleert bovendien de creativiteit van kinderen en dat zorgt weer voor meer zelfvertrouwen.

Laatste trends in houten speelgoed

Het houten speelgoed van Label Label heeft verder een lieve uitstraling. Elke kleurlijn heeft zijn eigen symbooltje zoals roze hartjes, een blauwe vlieger en een groene luchtballon. Sinds kort is er ook een Black & White collectie met een karakteristiek pandabeertje. Voor alle ontwerpen en kleurstellingen kijkt het designteam steeds naar de laatste woontrends. De items zijn decoratief en misstaan niet in een modern interieur. Alle items zijn mooi verpakt dus leuk om te geven en te krijgen. Tot slot is de collectie aantrekkelijk geprijsd. Kortom, Label Label is een logische en duurzame aankoop voor hedendaagse, bewuste ouders.

Het Label Label doekje komt terug!

Elke dag wordt er aan de tekentafel hard gewerkt om nieuwe, originele producten aan het assortiment toe te voegen. Zo komt er in het najaar een volledige lijn bijtringen en speeltjes van siliconen naast de schommelende hondjes die sinds kort op voorraad zijn. Bijzonder is dat het doekje van Label Label, waar het 15 jaar geleden allemaal mee begonnen is, terugkomt. Ontwerpster Lieke Heber ontwierp een eigentijdse versie van het Label Label doekje, uiteraard met de bekende labeltjes eraan. Gemaakt van superzachte stof en voorzien van talrijke vrolijke labels veroveren ze zo het hart van elke baby!

Bekijk meer op Label-Label.be

label label
label label
label label
label label