Door welke kleuren en trends laten merken zich beïnvloeden? Op de kleine fabriek woonden we een kleuren forecast bij van Fiona Coleman. Fiona werkt in Londen voor diverse klanten en adviseert over kleuren en trends. Hierbij haar visie op de kleuren voor kinderkleding, meest opvallende trend is: Magical!

Fiona begint te zeggen dat er eigenlijk geen sprake meer is van seizoenskleding omdat winterkleding ook in de zomer wordt gekocht en omgekeerd, daardoor wordt het beschrijven van trends lastiger. Hierbij de zes door haar beschreven trends:

1. Elemental
Deze outdoortrend is geïnspireerd door natuurlijke kleuren en materialen. Denk aan grijs-, bruintinten en mosterd gecombineerd met een paar felle kleuren zoals groen en blauw. De belangrijkste kleur in deze trend is: ‘forest green’. Verder veel scandinavische invloeden met breiwerk, parka’s met technische details, zigzagpatronen en prints. In het oog springend zijn de verfijnde minipatronen evenals vlekken en spatten uit het natuurleven. In dit thema ook camouflagekleuren in nieuwe kleuren petrol/geel/blauw/beige.

2. Harmony
Deze trend gaat juist om het leven in huis en om jezelf te beschermen. De kleuren variëren van winterpastels zoals roze tinten gecombineerd met grijzen. De textiel is donsachtig en pluizig, met veel reliëf en bubbels zoals quilts. We zien veel bomberjacks, doorgestikte zachte stoffen die geborsteld lijken te zijn of geweven stoffen. Ook veel gemengde en verwassen kleuren.

3. Global Folk
Deze trend heeft het meest uitgebreide kleurenpallet en wordt zowel voor jongens als meisjes gebruikt. Felle roze, groene tinten. Veel folklore en handwerk zoals breisels, borduursels en haakwerk.

4. Graphic Sport
Voorheen was dit vooral een zwart-witte trend, maar daar is nu een pittige kleur als accent aan toegevoegd. Veel grafische prints en patronen.

5. Urban Warrior
De Urban Warrior stijl is simpel, met veel badges en applicaties en een mix van materialen. Het kleurengamma is zwart, beige, rood, kaki en indigo. Blokken in zwart-wit of rood, supergrote plaids, overloop van kleuren.

6. Magical
Volgens Fiona is dit de meest spannende en grootste trend voor het komende seizoen. Magical past overal: zowel casual als party. Het kleurengamma is grijs, geel, zwart, oranje, groen, lila, paars, rood en indigo. Paars is belangrijkste kleur voor meisjes. Hierbij passen ook metallic kleuren zoals geel en goud. Voor jongens vooral veel donker leer, zwart, grijs met metallics. Dramatische bloemen- en rozenpatronen, exotische prints. Kant is belangrijk en wordt verwerkt in bomberjacks, gecombineerd met bloemenpatronen, metallics, denim, goud en stippen. In dit thema past ook uni: van top tot teen in één kleur aangekleed!

 

Nieuws
Deze zomer vindt kleine fabriek tegelijk met de modefabriek plaats op zondag 10 en maandag 11 juli 2016 in RAI Amsterdam. (Inter)nationale bezoekers hoeven zo maar 1 x naar Amsterdam af te reizen!

 

Lees meer over het bezoek aan de kleine fabriek op babytrendwatcher.nl