Na de vestiging in Alkmaar openden Eeke en Marc de Wit onlangs hun tweede vestiging Babyland Juniorland in Zaandam. We spraken met twee enthousiaste en trotse ondernemers die nog altijd in de fysieke winkel geloven.

‘Inmiddels is onze winkel een paar weken open’, begint Eeke. ‘Het is een reuzenklus geweest maar we zijn supertrots op het resultaat. Ons uitgangspunt was een ruime, lichte en moderne winkel. Wel met de producten op artikelgroep, want te veel ‘shop in shop’, daar geloven wij niet in. Eigenlijk is het een moderne versie van onze winkel in Alkmaar, die daar al 18 jaar goed draait.’
Kort voor de openingsborrel was het team nog druk bezig met het ruimen van lege dozen, pallets en andere rommel. Toen was het moment van de opening daar. ‘Best een emotioneel moment omdat na ruim een jaar voorbereiding, eindelijk de lintjes werden doorgeknipt door opa en onze oudste zoon Jens en oma en onze dochter Emma. Onze jongste zoon Hein, die we anderhalve week nauwelijks hadden gezien, lag lekker te slapen in de kinderwagen’, vertelt Eeke.

babyland-juniorland

Groot verbouwingsproject
De familie is een grote hulp geweest, privé en zakelijk. Eeke: ‘We zijn op het zakelijke vlak enorm geholpen door de ouders van Marc, die al 40 jaar een babyspeciaalzaak leiden, aldus Eeke. ‘We hebben een gezin met drie kleine kinderen en dan valt het opbouwen van een nieuwe winkel niet altijd mee. We waren ook heel blij met de hulp van mijn ouders, zij hebben in deze tijd veel op onze kinderen gepast.’
De verbouwing was een enorm project. Marc: ’In het nieuwe pand was helemaal niets, geen lift.. geen wanden… We hebben het helemaal vanaf het begin moeten opbouwen.

Adverteren en tv-opnames
Na de opening was het spannend hoeveel klanten er kwamen. ‘We hebben veel geadverteerd en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Vooral de weekeinden, we zijn op zondag open, lopen goed. We hebben zelfs geïnvesteerd in opnames door RTL LifestyleXperience dat in december zal worden uitgezonden’, aldus Eeke. De locatie is volgens Marc en Eeke top. ‘We merken dat deze locatie echt een plek is om in het weekeinde te gaan shoppen. Onze winkel is gemakkelijk bereikbaar, via de snelweg en openbaar vervoer.

Vertrouwen van leveranciers
Ook de handel stak een helpende hand toe. ‘Er was een aantal leveranciers die ons ontzettend hebben geholpen! Met mooie opstellingen, door mee te denken, van startkortingen tot het helpen opruimen kort voor de opening’, meldt Eeke. Ze roemt de hulp van Bopita die twee dagen hebben gestyled en van Monique van Coming Kids. ‘Dat hadden we zelf nooit voor elkaar gekregen. Wij hebben hier de grootste Bopita en Coming Kids collectie van Noord-Nederland en een uitgebreide tienerafdeling op ruim 1000 meter met playstation voor de kids, waar we supertrots op zijn.’

Geloof in fysieke winkel

Beiden geloven nog steeds in een fysieke winkel, de mensen willen ook weer een beetje terug naar de basis. ‘Veel aankopen bij ons blijven ‘emotieaankopen’. Er is niets leuker dan een jong stel, dat met de ouders langskomt, te voorzien van advies. En de aanstaande opa een lekker vers kopje koffie te geven. Daar hebben we ook veel aandacht aan besteed, met een heuse bar in de koffiehoek en een chique koffiemachine met verse bonenkoffie. Natuurlijk onderschatten we internet niet, daar gaan we de komende tijd flink aan trekken.

Dit is een gedeelte uit het verschenen artikel in BabyWereld.