ZAZU is het label van Nynke Bakker en Sven van der Veen. Met een grote ervaring in de babymarkt en veel kennis over het ontwikkelen en produceren, besloten ze samen in 2014 het merk ZAZU te lanceren, een merk dat zich helemaal richt op producten voor een goede nachtrust, zoals slaaptrainers, nachtlampjes en slaapknuffels. Hun producten worden inmiddels in meer dan 20 landen verspreid.

Al zijn kinderen nog zo lief, op gebroken nachten zit geen enkele ouder te wachten. Met een goede nachtrust sta je uitgerust op en kun je de dag fris beginnen. Ook voor kinderen is een goede nachtrust belangrijk. Nynke en Sven weten er alles van want ze hebben zelf drie kinderen. Hun gezinnen vormen dan ook een prima testteam voor hun slaapartikelen onder de merknaam ZAZU. Nynke: ‘Met onze producten leren ze net dat beetje beter te slapen, en dat zorgt voor rust en meer plezier, ook voor de ouders. Omdat we veel ouders spreken horen we waar ze mee zitten en proberen hier oplossingen voor te bedenken. Speciale wensen proberen we zo goed mogelijk te vertalen naar nieuwe producten.’

Slaaptrainer Sam

Het eerste product dat op de markt kwam was slaaptrainer Sam. Sam heeft de vorm van een schaap en vertelt kinderen wanneer ze mogen opstaan. Deze slaaptrainer is bedoeld voor kinderen die nog niet (goed) kunnen klokkijken. Het werkt eenvoudig: ‘s avonds sluit Sam zijn ogen en als hij zijn ogen open doet mogen kinderen uit bed. Dit is begrijpelijke taal voor zelfs heel jonge kinderen. Iets grotere kinderen zullen ook letten op de wijzerplaat; is deze donkerblauw dan dient er nog geslapen te worden, bij groen, is het nog even wachten totdat alle 12 sterretjes zijn verdwenen, is de wijzerplaat lichtblauw gekleurd dan is het tijd om op te staan!

zazu lampje louNachtlampje Lou

Kinderen vallen vaak het liefste met het volle licht aan in slaap, terwijl ouders liever het licht uitdoen. De oplossing is nachtlampje Lou. Niet alleen is deze lamp prachtig vormgegeven, hij is ook nog eens zeer handig in het gebruik. Er zitten namelijk twee lampjes in verwerkt; in de ring en in het uiltje. De lampjes kunnen apart worden bediend. Daarnaast is het mogelijk om de lichtjes afzonderlijk te dimmen en met een timer te gebruiken. Dat is handig, want soms is er meer licht nodig zoals bij het aan- of uitkleden of het lezen van een boekje.

ZAZU slaapknuffels

Speciaal voor baby’s die het liefst in hun ouders armen liggen maar gaan huilen of onrustig worden als ze in hun bedje worden gelegd, bedachten Nynke en Sven de ZaZu knuffels Dex, Don en Liz. De techniek is niet helemaal nieuw, maar de uitvoering wel. In hun buikjes zitten apparaatjes die een opgenomen hartslag laat horen voor een vertrouwd gevoel. Daarnaast kan er gekozen worden uit verschillende leuke melodietjes. Gaat de baby huilen dan gaan de ingestelde geluiden aan en stoppen weer na 10 minuten.

Nieuw: PAM en ZOË met Bluetooth!

ZaZu staat niet stil, ieder jaar worden wel nieuwe producten gelanceerd. Dit najaar staat de lancering van de nieuwe slaaptrainer en nachtlamp PAM op het programma evenals het muziekdoosje ZOË beiden voorzien van Bluetooth.

De producten van ZAZU worden gedistribueerd door Mercator Trading.