rima baby shop natuurlijke producten

Middenin de corona-crisis opende Rilana Groot de deuren van de webshop Rima Baby, een online winkel voor producten met een natuurlijke uitstraling. We waren nieuwsgierig naar de start en het concept van deze winkel.

Rilana is woonachtig in het Noord-Hollandse Spanbroek. Na 10 jaar werken bij een uitgeverij en haar eigen tekstbureau, gooide ze het roer helemaal om. In haar webshop kan ze haar creativiteit en liefde voor details, interieur en mooie producten helemaal kwijt. ‘Ik kwam erachter dat ik niet meer fulltime bij een uitgeverij of mijn eigen tekstbureau wilde werken. Mijn hart klopt nu eenmaal sneller van styling en interieur. Het was altijd al mijn droom om een webshop te beginnen met woonspullen, maar pas toen mijn zoontje werd geboren vielen de puzzelstukken op hun plek. Er zijn zoveel mooie merken en producten voor kinderen en babykamertjes, daar wilde ik een webshop mee vullen. Daar wil ik mensen blij mee maken.’

Zoekend naar juiste voorraadbeheer

Ze heeft nog geen personeel in dienst. Rilana: ‘In principe doe ik alles alleen. Wel zit ik in een community en andere groepen met mede-webwinkeliers om tips en tricks te kunnen uitwisselen en elkaar te steunen. Qua tijd ben ik ongeveer 25 tot 30 uur per week met mijn webshop bezig. Zodra een bestelling binnenkomt, zoek ik de spullen bij elkaar, zorg ervoor dat het mooi verpakt wordt en probeer ik het dezelfde dag nog naar het postkantoor te brengen. Op dit moment staat alle voorraad bij mij thuis. Omdat ik afgelopen oktober pas ben begonnen, ben ik nog erg zoekende naar de juiste hoeveelheid voorraad, dat is lastig inschatten. Soms denk ik, dit artikel hoef ik nu niet op voorraad te hebben en vervolgens wordt het 2 dagen achterelkaar besteld.’

Babyproducten met een natuurlijke uitstraling

Of ze last heeft van de crisis kan ze moeilijk zeggen. ‘Ik ben nog niet zo lang bezig en kan niet zeggen of het anders is nu er niet meer fysiek kan worden gekocht. Wel merk ik dat er steeds meer bestellingen binnenkomen van mensen die voor mij onbekend zijn. Geweldig natuurlijk, en ik vraag me dan ook direct af hoe ze bij mij terecht zijn gekomen’, aldus Rilana. Beurzen bezoeken zit er momenteel niet in, wel zoekt ze online gericht naar bepaalde aanbieders. ‘Ik ben vooral op zoek naar producten met een natuurlijke uitstraling die goed met elkaar combineren. Die zijn voornamelijk te zien in de categorie Decoratie op mijn site. Ook wil ik zoveel mogelijk biologische stoffen en neutrale kleuren aanbieden en duurzaam speelgoed en andere producten die vrij zijn van BPA. Kortom, helemaal veilig voor de kindjes.’
Welke producten doen het goed in haar shop? ‘Vooral decoratie items en accessoires, zoals rotan artikelen, spiegels en kussens. Ik verkoop merken als Lil’ Papoe, Palais de l’eau en Green Toys, en ook de verzorgingsproducten van Mushie en Play at Slaep slaan goed aan. Hierbij kun je denken aan de hydrofiele doeken, siliconen slabben en bandana’s. Verder zijn de stapeltorens van Mushie en emmertjes van Scrunch erg populair.’

rima baby shop natuurlijke producten

Betrouwbaarheid uitstralen via Rima baby

Rilana wil met haar webshop en Instagram account vooral betrouwbaarheid uitstralen, vertelt ze. De doelgroep vindt mij als het goed is, via Google maar ook op Pinterest worden veel van mijn pins bewaard en wordt erop doorgeklikt. Na de start van mijn webshop heb ik een persbericht verstuurd en deze wordt nog steeds opgepakt. Ik probeer dagelijks aanwezig te zijn op Instagram en heb ook geadverteerd op Facebook. Maar hier kan en moet ik nog meer over leren. Tot nu toe heb ik nog niet geadverteerd in kranten of tijdschriften. Naar aanleiding van mijn persbericht heb ik onlangs wel in de krant gestaan met een mooi artikel. Verder hoop ik dat veel klanten mijn webshop doorgeven aan bekenden. Mond-tot-mondreclame blijft tenslotte de beste reclame!’, aldus Rilana.

Om klanten te prikkelen terug te komen naar haar shop, biedt ze soms een kortingscode aan met geldigheidsdatum. ‘Maar ik hoop ik dat mijn persoonlijke service en nieuwe producten die in de webshop verschijnen, de voornaamste redenen zijn om nog eens iets bij mij te kopen.’ Ze voegt nog snel toe: ‘O, ik vergeet mijn gratis cadeauservice te noemen! Ook probeer ik verpakkingsmateriaal van leveranciers te hergebruiken, een kleine moeite en zonde om het niet te doen. Ik probeer constant nieuwe dingen te bedenken, bijvoorbeeld het aanbieden van cadeaupakketten in een mooie geschenkdoos en ik heb ook ideeën voor mysteryboxen.’

rima baby shop natuurlijke producten

Rilana Groot met Martijn en zoontje Javi

Toekomstplannen heeft ze zeker. ‘Ik hoop dat er in de komende 5 jaar heel veel babykamertjes worden gedecoreerd met Rima Baby spullen. En dat ouders blij zijn met de gekochte producten uit mijn webshop. Mijn droom is om een eigen pand te hebben van waaruit ik artikelen kan verkopen en opslaan. Het doel is natuurlijk ook dat ik er een leuk salaris aan overhoud. Kortom, dat de webshop te groot wordt om alles vanuit huis te doen.’

Meer informatie op rimababy.nl
Lees meer reportages