negenmaandenbeurs verslag 20198

Het afnemende aantal geboortes in Nederland zegt niets over het bestedingspatroon. De organisatie en deelnemende merken van de 34e editie van de Negenmaandenbeurs in Amsterdam RAI kijken namelijk heel tevreden terug! Met deze editie heeft de organisatie weer een sprong voorwaarts gemaakt. Deelnemende babymerken waren niet alleen zeer enthousiast over de kwaliteit van de Negenmaandenbeurs verspreid over drie hallen, ze waren ook tevreden over de opkomst en koopbereidheid van de bezoekers! Een greep uit alle gebeurtenissen:

De beurs werd geopend door Saar Koningsberger met een wervelende modeshow. Trotse vaders toonden met hun baby’s de nieuwe Bambino collectie die Koningsberger met het Kruidvat heeft ontworpen.

Papa activiteiten

Bezoekende papa’s hoefden zich niet te vervelen, er was genoeg te doen. Voor de  Beste Papa van Nederland konden (aanstaande) vaders deelnemen aan diverse ‘challenges’ zoals het in- en uitklappen van een campingbedje en het snel en juist bevestigen van een autostoel. Voor oma’s was een rol weggelegd bij ‘Vraag het oma’. Tevens konden bezoekers hun stem uitbrengen op de beste gezinsauto, daarbij kwam Opel Crossland X als meest favoriet uit de bus. In het eerste pop-up babyrestaurant konden kinderen een gezond hapje eten. Beursmanager Daniëlle Meester daarover: ‘We vinden het belangrijk dat er op het event aandacht wordt besteed aan maatschappelijke thema’s. Naast de aanschaf van de babyuitzet en een gezellige dag uit, is de Negenmaandenbeurs ook een platform voor kwalitatieve voorlichting’.

Inhoudelijk

Op vrijdag sprak Prinses Laurentien in een interactieve sessie met ouders over het belang van taalontwikkeling. Daarnaast kwamen tal van andere informatieve onderwerpen aan bod zoals: hoe een echo kan helpen een vroeggeboorte te voorkomen, borstvoedingstips, babymassage, efficiënt inruimen van de commode volgens de Marie Kondo methode, etc.

Baby Innovation Award

Voordat de beurs openging werden ze weer uitgereikt: de Baby Innovation Awards! Dé Oscars voor de meest innovatieve producten, uitgereikt door Kim-Lian van der Meij.

De volgende Negenmaandenbeurs wordt gehouden van 26 februari tot en met 1 maart 2020.