U bevindt zich hier:--Teuntje

Teuntje

Door |2013-06-04T15:12:14+00:004 juni, 2013|Categorieën: Reportage|Tags: , , |

Winkelen op de Haarlemmerdijk in Amsterdam is een genot. Druk en levendig, vol met unieke winkels, een enorme verscheidenheid en volop eet- en drinktentjes. Op nummer 132 vinden we Teuntje, al 19 jaar een baby- en kinderwinkel waar ouders van alle nationaliteiten deskundig advies krijgen in een gemoedelijke sfeer.

 
Als je binnenkomt bij Teuntje waan je je direct in een huiskamerachtige omgeving. De sfeer in de kleine winkel is gemoedelijk maar er is toch veel aanbod op het gebied van kleding, schoenen, speelgoed, cadeautjes, babyhardwaren en nog veel meer. Net zo divers als het aanbod is ook het binnenlopende publiek. Bij Teuntje is het een komen en gaan van klanten van Nederlandse en buitenlandse nationaliteit variërend van een moeder die slippers past met haar kind, een Engelstalige moeder die een vraag heeft over een cadeautje tot een vader die een defect wiel komt omruilen voor zijn Bugaboo. Net zo gemakkelijk schakelt het team van Teuntje over van de ene naar de andere vraag, van het Nederlands naar het Engels.

Teuntje‘Er komen hier nu eenmaal veel expats en publiek van de grachtengordels’, legt eigenaar Harry Nooij ons uit. Harry begon samen met zijn vrouw Karin 19 jaar geleden met een kinderlabel Tinus P in het kleine pand op de Haarlemmerdijk. ‘Deze wijk was opgegeven, het zat hier vol met junks en koffieshops maar kijk: we zijn dit jaar uitgeroepen tot de leukste winkelstraat in Nederland!’ Harry doelt op de verkiezing door NLstreets waarbij 70 winkelstraten verspreid over Nederland door professionals worden vergeleken en het eindoordeel door het publiek wordt gegeven. Daarbij wordt gelet op diversiteit van winkelaanbod, sfeer en uitstraling van de straat en aanwezigheid van de zelfstandige ondernemer.
‘We zijn heel blij met deze prijs, maar ik vraag me wel af of dit geen aanleiding is om de huren te verhogen, dat zou natuurlijk zuur zijn’, geeft hij aan.

Het diverse winkelaanbod is volgens Harry ook de kracht van de winkel: ‘Het is de combinatie van duur en betaalbaar’, legt hij uit. ‘We hebben cadeautjes van 3 tot 100 euro. Daarbij mag iedereen overal aanzitten, ook de kinderen! Een ander speerpunt van onze winkel is het Bugaboo Service Center. ‘Dat was mijn idee en daar waren wij de eerste mee in Nederland. In het kort komt het erop neer dat je voor alle reparaties die niet meer binnen de garantie vallen bij ons terecht kunt. Je levert de wagen in en binnen drie dagen is deze gerepareerd, soms dezelfde dag nog. Erg leuk om te doen en we maken daar dagelijks veel mensen blij mee.’
De winkel wordt naast Harry en zijn vrouw Karin gerund door 5 parttime medewerkers. ‘Allemaal moeders’, geeft Harry aan, ‘want babyproducten verkopen kun je alleen goed als je zelf kinderen hebt.’

Dit is een gedeelte uit het verschenen artikel in BabyWereld.