Geklungel met het opmaken van een baby- of kinderbedje? Last van losgetrappelde dekens en lakens? Waar vinden ouders veilig beddengoed met een bijzondere print in trendy kleuren? Maak kennis met een compleet nieuw merk in de babymarkt: Witlof for kids!
Witlof staat eigenlijk voor With Love, maar omdat oprichters en mama’s Jolanda Cornet en Milou Schoone het toch een Nederlandse naam wilden geven, bedachten ze ‘Witlof for kids’. Geen verkeerde zet, want als je de naam eenmaal hebt gehoord blijft deze wel hangen!
Jolanda heeft een achtergrond in de communicatie, Milou leidt een eigen kapsalon. Na de geboorte van hun kinderen ontdekten ze dat het ontbrak aan een aantal producten. Ze ondervroegen honderden ouders en verzorgers en spraken met diverse retailers. Hun streven is om slaap-, verzorgings- en speeltextiel te maken dat het leven van ouders niet alleen wat makkelijker, maar ook sprankelender maakt! Hun eerste ontwerp is het Witlof-jolanda-en-milouTuck-Inn beddengoed; lakentjes, dekentjes en dekbedovertrekken voor diverse maten baby- en kinderbedjes.

Tuck-Inn: uniek en veilig

Het bijzondere van Tuck-Inn is het elastiek in de hoeken bij het voeteneind van het beddengoed. Net als een hoeslakentje kunnen ouders het beddengoed moeiteloos goed strak om het matras van een baby- of kinderbedje stoppen. Het betekent een einde aan losgewoelde lakentjes, dekentjes en dekbedovertrekken en het voorkomt dat het beddengoed ergens los in het bedje op een kindje komt te liggen.
Jolanda en Milou hebben gekozen voor de beste materialen. Het beddengoed is gemaakt van een mooie poplin katoen. En de binnenkant van de dekentjes van een heerlijk zachte teddy die ook na veelvuldig wassen zijn zachtheid bewaard. Nog een pluspunt, alle producten zijn gemaakt van Witlof-for-kidsOEKO-TEX 100 gecertificeerde materialen, vrij van schadelijke stoffen en veel beter voor de tere kinderhuid. En omdat zij het zelf heel vervelend vinden als hoeslakentjes na een keer wassen nog nauwelijks om het matras passen, hebben zij de Witlof for kids hoeslakentjes wat ruimer gemaakt. Het beddengoed is in diverse maten verkrijgbaar: wieg (40x80cm), ledikant (60x120cm), peuter (70x150cm) en éénpersoons (90x200cm).
De dekentjes van Witlof for kids zijn door een onafhankelijk laboratorium, Centexbel, getest op TOG waarde voor zowel voor enkel als dubbel gebruik van het dekentje. Deze waarden staan bij elk dekentje op de site vermeld.

Dit is een deel van de reportage uit het vakblad Baby-Wereld, editie december 2016.